Jong en Geld

Mijn eerste auto

Mijn eerste auto

Premies, voorwaarden en schadevrije jaren.

Het is zover! Je gaat je eerste auto kopen. En daar hoort een autoverzekering bij. Als jonge chauffeur heb je nog geen schadevrije jaren. Je betaalt een vrij hoge premie. 

 Print

Jonge mensen betalen de hoogste premies als het gaat om autoverzekeringen. Niet alleen omdat ze nog geen schadevrije jaren hebben opgebouwd, maar ook omdat verzekeraars vaak een extra toeslag op de premie zetten omdat uit cijfers blijkt dat jongeren vaker schade veroorzaken. Sommige verzekeraars accepteren jongeren pas vanaf 22 of 24 jaar.  

Geduld met schadevrije jaren

Hier geldt dat tijd je beste vriend is. Elk jaar zonder schade levert je een schadevrij jaar op, en zodra je 24 wordt, val je bij veel verzekeraars in een andere categorie. Het is overigens niet verstandig om de auto op naam van een van je ouders te zetten en zo te profiteren van een lagere premie. Ten eerste bouw je zo zelf niets op en ten tweede is het niet toegestaan om de verzekering op naam van een ander te sluiten als je in de praktijk zelf de feitelijke bestuurder van de auto bent. 

Overige factoren voor premie

Aan je leeftijd kun je niet zoveel doen, maar er zijn ook andere elementen die de premie van een autoverzekering bepalen. Je kunt zelf online een vergelijking doen. Ook kun je met een financieel adviseur bespreken welke voorwaarden in jouw geval en met jouw auto van belang zijn, en welke voorwaarden een minder grote rol spelen. Ook helpt de adviseur je in geval van schade.

Belangrijkste voorwaarden

All-risk, beperkt casco of WA? Bonus-malus? Nieuwwaarderegeling? Hoe goed is jouw kennis van autoverzekeringen? Lees hier alles over de acht belangrijkste voorwaarden en kom goed beslagen ten ijs.Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

Jong en Geld

Bekijk alle onderwerpen

Mijn eerste baan

Hoe werkt belastingvrij schenken en wat zijn de regels?

Deel deze
pagina