Jong en Geld

Mijn eerste financieel adviseur

Mijn eerste financieel adviseur

Hoe vind je een geschikte financieel adviseur?

Als drukbezette young professional heb je waarschijnlijk al nagedacht over een werkster. En als er kinderen komen, dan schakel je de kinderopvang in. Of een oppas. Wist je dat je ook je financiën kunt uitbesteden? Lees hier over de voordelen en waar je op moet letten bij het uitkiezen van een financieel adviseur.

 Print

Je kunt bijvoorbeeld aan een financieel adviseur vragen om jaarlijks je verzekeringen te bekijken: is alles nog gedekt, en kan het beter of goedkoper? Ook kan een adviseur je uitstekend helpen bij het kopen van een huis en het regelmatig checken van je hypotheek.

Daarnaast helpt een financieel adviseur je in geval van een grote gebeurtenis: er komen kinderen, een van je ouders overlijdt, jij of je partner raakt werkloos of arbeidsongeschikt, je hebt een grote schade aan je woning en ga zo maar door.

Tot slot groeit een financieel adviseur met je mee. Ga je meer verdienen, komt er een groter huis met een duurdere inboedel: de adviseur is er om te zorgen dat alle financiën nog kloppen en kan je ook helpen met vermogensplanning. Voel jij je prettig bij zo’n vertrouwenspersoon, ga dan op zoek naar iemand die bij je past.

 

Hoe vind ik een geschikte financieel adviseur?

Op Finfin kun je een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt zoeken. Onafhankelijke adviseurs vergelijken als enige in de markt verschillende producten van verschillende aanbieders met elkaar. Zo weet je zeker dat je het beste advies krijgt en het product dat bij jouw situatie past.

Uit onderzoek blijkt dat veel starters zonder een financieel adviseur geen hypotheek hadden kunnen afsluiten. Ook accepteren sommige autoverzekeraars de aanvraag van een jonge automobilist alleen wanneer die via een onafhankelijke adviseur wordt ingediend.

 

Waar moet ik op letten bij het uitkiezen van een financieel adviseur?

  • Dienstverlening: wat doet de adviseur voor je?  

  • Onafhankelijkheid: voor wie werkt de adviseur? 
  • Kwaliteit: hoe goed is de adviseur in zijn vak?  
  • Ervaringen: hoe goed wordt de adviseur beoordeeld?  
  • Locatie: hoe is de adviseur te bereiken?  
  • Kosten: hoeveel kost de dienstverlening? 
  • Klik: is het de juiste match voor mij?

Wil je meer weten over het uitkiezen van een financieel adviseur? Lees dan de gedetaileerde versie van de check: hoe kies ik een goede adviseur?

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

Jong en Geld

Bekijk alle onderwerpen

18 jaar, en dan?

Lees welke geldzaken je moet regelen wanneer je 18 wordt!

Deel deze
pagina