Print

IBAN-omnummertool nu beschikbaar op OveropIBAN.nl

 IBAN-omnummertool nu beschikbaar op OveropIBAN.nl

Iedereen die een Nederlandse IBAN wil opzoeken, kan vanaf nu terecht op de website OveropIBAN.nl. Op deze website is een 'omnummertool' beschikbaar die oude rekeningnummers kan omzetten naar IBAN-rekeningnummers die nodig zijn om geld over te maken. Het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) besloot hiertoe vorige maand nadat er nog veel vraag bleek naar een officiële service van de banken voor het omzetten van bankrekeningnummers. Sinds 1 augustus 2014 is Europa over op IBAN, de Europese overschrijving en de Europese incasso.

De IBAN-omnummertool is een initiatief van Betaalvereniging Nederland en DNB. Wie beschikt over het oude bankrekeningnummer en de naam van de bijbehorende bank kan dit invullen op de website. De omnummertool geeft vervolgens het juiste, nieuwe, bankrekeningnummer. Banken zullen de link naar deze tool opnemen op hun websites waar klanten gebruikmaken van mobiel en internetbankieren. 

Categoriën: Particulier , Banken
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading