Print

64% van 50-plussers blijft doorwerken tot pensioengerechtigde leeftijd

64% van 50-plussers blijft doorwerken tot pensioengerechtigde leeftijd

Het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd betekent voor de meeste 50-67-jarigen (64%) dat zij zullen doorwerken in hun huidige functie. Een kwart geeft aan eerder te stoppen met werken en te leven van andere middelen. Dit zijn vaker 50-55 jarigen, terwijl mensen van 62-67 jaar juist vaker aangeven door te willen of moeten werken. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken

Twijfels over voldoende werk tot pensioengerechtigde leeftijd

70% van de werkzame beroepsbevolking 50-67 jaar krijgt de eerste AOW-uitkering later dan zij verwachten. Hoe dichter men bij de AOW-leeftijd komt, hoe vaker men het goed weet. 34% van de ondervraagden betwijfelt of er genoeg werk is voor hen op de arbeidsmarkt tot dat zij de pensioengerechtigde (AOW) leeftijd bereiken.

Meerderheid niet voorbereid om met pensioen te gaan… maar kijkt er wel naar uit

Drie op de vijf mensen (60%) voelen zich op dit moment niet voldoende voorbereid wanneer zij volgende week met pensioen zouden gaan. 57% kijkt er wel naar uit. Een derde van de ondervraagden geeft aan interesse te hebben in een cursus in voorbereiding op het pensioen. Men wil onder andere meer weten over veranderingen in pensioen bij eerder stoppen met werken, de hoogte van het opgebouwde pensioen, gevolgen van de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar. 61% realiseert zich dat het van belang is om zich nu al te verdiepen in de financiële situatie na pensionering, om te zorgen dat men, indien nodig, tijdig kan ingrijpen.

Met pensioen… en dan? Als de verveling maar niet toeslaat!

Opvallend: 94% van de ondervraagden maakt zich geen of weinig zorgen over of ze zich zullen vervelen zodra ze met pensioen zijn. Na pensionering gaat men het liefst: hobby’s oppakken (73%), reizen (58%), vrijwilligerswerk doen (56%), van kleinkinderen genieten (36%)….en 15% blijft betaald doorwerken, 5% wil een opleiding volgen en 2% start een onderneming! Een meerderheid doet er nu veel aan om straks tijdens het pensioen fit te zijn. Vier op de tien maken zich zorgen over de gezondheid na pensionering en drie op tien maken zich zorgen over of er voldoende geld is om van te leven.

Categoriën: Particulier , Pensioen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading