Print

Aantal startende ondernemers neemt toe in 2018

Aantal startende ondernemers neemt toe in 2018

In het eerste kwartaal van dit jaar werden er maar liefst 57.635 nieuwe ondernemingen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dat is 10% meer dan in dezelfde periode in 2017. Vooral startende zzp’ers die fulltime aan de slag gaan schreven zich in met hun nieuwe bedrijf. 

Voor velen is het een droom die uitkomt: het starten van een eigen bedrijf. Ontzettend leuk natuurlijk, maar ook spannend. Want er komt van alles kijken bij de start van een eigen bedrijf. Voor de startende zzp’ers schreven we dit stappenplan. Volg de negen stappen uit het stappenplan zodat je zeker weet dat je niets vergeet en goed voorbereid van start gaat met je onderneming.

Stoppen met je eigen bedrijf

In het eerste kwartaal van 2018 werden er niet alleen veel nieuwe bedrijven ingeschreven bij de KvK, ook 40.052 ondernemingen werden weer uitgeschreven uit het handelsregister. Dit is een groei van 4% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2017. Er zijn verschillende redenen waarom ondernemers besluiten te stoppen. In sommige gevallen omdat het kan, maar in andere gevallen omdat het moet. Voorkom dat dit ook jou gebeurt en trap niet in deze 5 valkuilen. Toch stoppen? Hier lees je wat je moet doen als je wilt stoppen met je eenmanszaak.

Wat komt er allemaal kijken bij een eigen bedrijf?

Heb jij plannen om te starten met je eigen bedrijf? Ben je benieuwd hoe je een financiële administratie bijhoudt of hoe je start met een webshopHier lees je alles dat je moet weten.  

Succes!

Categoriën: Zakelijk , Ondernemen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading