Print

Autovakantie op de zaak?

Geplaatst op:
Autovakantie op de zaak?

Voer je een kilometer-administratie of heb je een auto van de zaak met bijtelling? In het eerste geval mag je op kalenderbasis maximaal 500 privé-kilometers maken. Je komt er dus niet ver mee de grens over. In het tweede geval is je vakantievrijheid groter. Wel zijn er dan wat regels en richtlijnen om rekening mee te houden.

Bij een auto van de zaak met bijtelling staat het voertuig op de balans. Je kunt alle kosten in aftrek brengen, ook die u tijdens de vakantie maakt. Bewaar dus de brandstof-, tol- en parkeerbonnetjes. (Heb je een auto via een leasebedrijf, let er dan even op of het beperkende voorwaarden stelt aan gebruik in het buitenland.) Maak je (auto)kosten over de grens, dan is de buitenlandse btw terug te vragen bij de Nederlandse belastingdienst. De fiscus kijkt trouwens wel of de autokosten in het buitenland – verbruik, reparaties enzovoort –  in verhouding staan tot de normale kosten voor zakelijk gebruik.

En is jouw bedrijfsauto te klein om alle kinderen en tentonderdelen mee te nemen? Dan huur je een grotere auto op de zaak. Deze huurkosten zijn… zakelijk. Wat je tijdens de vakantie verrijdt, is dan wel weer op te geven als privégebruik: bijtelling dus tot maximaal 25 procent van de cataloguswaarde.

Categoriën: Zakelijk , Vakantie

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 7 okt 01:50  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:14  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:45  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
1
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?