Print

Bereken of jij kunt besparen op je overlijdensrisicoverzekering

Bereken of jij kunt besparen op je overlijdensrisicoverzekering

Wie jaren geleden een overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten – bijvoorbeeld bij het kopen van een huis - kan nu mogelijk besparen op de maandelijkse lasten. De premies van deze levensverzekering zijn in de afgelopen jaren immers flink gedaald. Hoe weet je of ook jij geld kunt besparen? Doe de test en krijg een eerste indicatie wat oversluiten voor jou kan betekenen. Maar let op: een lage premie zegt niet alles.

Voor iedereen geldt dat het belangrijk is om het complete verzekeringspakket regelmatig onder de loep te nemen. Veranderingen in de persoonlijke situatie en/of bij de verzekeraar kunnen ervoor zorgen dat jouw verzekering niet meer past bij de huidige situatie en wensen. Maar het kan ook zijn dat er sinds het afsluiten van je verzekeringen nieuwe producten zijn gekomen die voordeliger of beter zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de overlijdensrisicoverzekering, kortweg ORV. Doordat de premies voor deze levensverzekering in de afgelopen tien jaar gedaald zijn, is het aan te raden te bekijken of je kunt besparen op de maandelijkse lasten. Het advies luidt dan ook: kijk op je polis of bankrekening wat jij maandelijks betaalt en krijg - in overleg met je financieel adviseur - inzicht in de bespaar- en verbetermogelijkheden van jouw verzekering. 

Kan ik geld besparen? 

Wil jij weten of je maandelijks geld kunt besparen? Met deze test krijg je een eerste indicatie en kun je snel berekenen of het de moeite waard is om te (laten) kijken naar de bespaar- en verbetermogelijkheden van jouw overlijdensrisicoverzekering. Maar let op: laat de hoogte van de premie niet bindend zijn. Een lage premie klinkt verleidelijk, maar belangrijke factoren worden in deze berekening niet meegenomen terwijl deze wel van invloed kunnen zijn op je bespaar- en verbetermogelijkheden. Denk hierbij aan de gezondheidseisen, oversluitkosten en verpanding. Voorbeeld: is jouw gezondheidstoestand in de afgelopen jaren verslechterd? Ben je bijvoorbeeld ziek geweest of (weer) begonnen met roken? Dan is het mogelijk dat een nieuwe aanvraag voor een overlijdensrisicoverzekering duurder is of zelfs wordt afgewezen. Zo zijn er meer zaken waar je op moet letten voordat je overstapt. Hier   kun je testen of jij geld kunt besparen, maar lees je ook welke zaken nog meer van belang zijn voordat jij overstapt. 

Hoe weet ik wat de beste keuze voor mij is?

Er zijn dus nogal wat zaken om rekening mee te houden voordat je zeker weet dat jij maandelijks geld kunt besparen. In sommige gevallen is het verstandiger om de huidige verzekering aan te houden en niet over te stappen van verzekeraar. Kom je er niet uit of heb je vragen? Een financieel adviseur kan je hierbij helpen. Hij kijkt met je mee en geeft je advies over de mogelijkheden. Uiteraard kun je ook hieronder vrijblijvend je vraag stellen aan een onafhankelijk adviseur van Adfiz.

Categoriën: Besparen , Particulier , Verzekeren , Tips , Geld
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading