Print

Beschadigde vloer of auto? De deelreparatie is beter voor het milieu!

Geplaatst op:
Beschadigde vloer of auto? De deelreparatie is beter voor het milieu!

Ook als verzekerde consument kun je bijdragen aan een duurzamere wereld. Waarom zou eigenlijk het hele aanrechtblad vervangen moeten worden wanneer een kleine oppervlakte beschadigd is? En moet bij een kras op de auto echt de hele bumper worden overgespoten of kan ook dat milieuvriendelijker? Hoe gaat jouw verzekeraar daarmee om?

Het duurzaam herstellen van schade is een ontwikkeling die je ziet bij woonverzekeringen, zoals de inboedel -en opstalverzekering, maar ook bij autoverzekeringen wordt het steeds meer zichtbaar.

Waterschade

Duurzaam schadeherstel houdt in dat een product niet wordt vervangen, maar hersteld. Neem waterschade aan een parketvloer. Moet dan de hele vloer eruit, ook al zijn slechts enkele vierkante meters kromgetrokken? Niet duurzaam, vinden steeds meer verzekeraars. Zij zoeken samen met de consument naar een andere oplossing zoals het repareren van het beschadigde deel. Datzelfde geldt voor schade aan bijvoorbeeld een stenen aanrechtblad: plaatselijk repareren is vele malen beter voor het klimaat. Dankzij betere technieken kunnen dergelijke reparaties onzichtbaar plaatsvinden. En bovendien is het voor de consument minder ingrijpend, je bent sneller weer op orde.

Auto

Ook als het gaat om schade aan je auto werken steeds meer schadeherstelbedrijven met milieubesparende technieken. Denk aan het wegwrijven van deukjes om zo de lak te behouden. Ook het gebruik van gerecyclede onderdelen bij reparaties en de inzet van minder belastende chemicaliën kom je veel tegen.

Selectie

Een aantal verzekeraars werkt al samen met schadeherstelbedrijven die schades zoveel mogelijk op een milieuvriendelijke manier repareren. Vind jij dit belangrijk en vraag je je af of jouw verzekeraar hier ook mee bezig is? Vraag ernaar bij je financieel adviseur. Op die manier wordt duurzaamheid naast andere voorwaarden, premie en service een nieuwe factor bij het selecteren van een passende verzekering!

Categoriën: Particulier , Verzekeren , Schade

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 17:28  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?