Print

Bied jij jouw personeel een collectieve zorgverzekering aan?

Geplaatst op:
Bied jij jouw personeel een collectieve zorgverzekering aan?

Als werkgever wil je dat jouw medewerkers goed verzekerd zijn zodat zij de juiste zorg krijgen wanneer dit nodig is. Door een collectieve zorgverzekering af te sluiten, kun je de verzekering van je personeel specifiek laten afstemmen op jouw bedrijf. Hoe werkt dit en wat zijn de voordelen?

Door goede zorginhoudelijke afspraken te maken met de verzekeraar, is het mogelijk een collectieve zorgverzekering volledig toe te spitsen op jouw bedrijf. Heb jij je eigen verhuisbedrijf? Dan is de kans groter dat jouw medewerkers rugklachten krijgen dan wanneer zij op kantoor zitten. Iemand met een kantoorbaan heeft op zijn beurt weer meer risico op RSI of burn-out klachten door stressvolle deadlines. In een collectieve zorgverzekering kun je hierover afspraken maken met de zorgverzekeraar.

Zorginhoudelijke afspraken

Bij het maken van zorginhoudelijke afspraken met de verzekeraar kun je denken aan afspraken op het gebied van preventie of maatwerk in aanvullende dekkingen. Een voorbeeld van een preventieve zorginhoudelijke afspraak is dat je er als werkgever voor zorgt dat je werknemers gezond eten, bewegen, niet roken en een goede houding hebben achter hun bureau. Verder kun je bijvoorbeeld aanvullende dekkingen afstemmen op de risico’s die jouw medewerkers lopen, denk aan een vergoeding voor fysiotherapie. 

Voordelen medewerkers

Ook medewerkers hebben baat bij een collectieve zorgverzekering. Voorheen werd korting op de maandelijkse premie als groot voordeel gezien. Daar komt verandering in: vanaf 2020 is de korting die werknemers krijgen op de premie van de basisverzekering bij alle zorgverzekeraars gedaald tot maximaal 5%. Dit lijkt weinig, maar in combinatie met andere voordelen – zoals aanvullende dekkingen en gratis toegang tot preventieve zorg - blijft een collectieve zorgverzekering interessant voor jouw personeel.

Ben jij benieuwd naar de voordelen van een collectieve zorgverzekering voor jouw personeel? Overleg met je adviseur om de mogelijkheden voor jouw bedrijf door te bespreken.

Categoriën: Zakelijk , Verzekeren , Tips

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 21:00  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:13  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:16  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?