Print

Sporten op vakantie? Check welke reisverzekering voor jou verstandig is

Sporten op vakantie? Check welke reisverzekering voor jou verstandig is

Wintersporters weten als geen ander dat het afsluiten van een reisverzekering mét wintersportdekking voor de skivakantie geen overbodige luxe is. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, zeker als je je op de piste waagt. Maar wist je dat een reisverzekering mét wintersportdekking ook in de zomer verstandig kan zijn?

>> Check altijd wat je reisverzekering wel en niet dekt
>> Extra dekking kan noodzakelijk zijn
>> 5 tips waar je op moet letten bij het afsluiten van je reisverzekering

Dek de risico's af bij een actieve vakantie

Voor sommige vakantiegangers kan de vakantie niet actief genoeg zijn: een rit op de mountainbike door de bergen, paragliden vanaf de top met een prachtig uitzicht over je vakantieoord of uit een vliegtuig springen om de parachutesprong van je leven te maken. Natuurlijk ga je ervan uit dat alles goed gaat en je veilig weer terugkeert naar je vakantieadres, maar bij elke (extreme) sport is er ook een kans dat het misgaat. Wat als je midden in de bergen met je fiets verkeerd terecht komt en je been breekt? Of als de landing na een parachutesprong verkeerd afloopt en je naar het ziekenhuis moet?

De reisverzekering dekt niet alles

Je zult misschien denken: mijn reisverzekering dekt toch de kosten? Helaas werkt dit niet altijd zo. Voor veel reisverzekeringen geldt dat zij de risico’s van extreme sporten niet dekken. Andere verzekeraars dekken de kosten alleen als je een reisverzekering mét wintersportdekking hebt. Het komt ook voor dat reisverzekeringen de kosten alleen dekken wanneer je hier expliciet om gevraagd hebt bij het afsluiten van de reisverzekering. Het is dus belangrijk om hierbij stil te staan, voordat je op het vliegtuig stapt.

Controleer de voorwaarden van je reisverzekering

Check altijd voor vertrek wat er allemaal wel en wat er niet gedekt is door je reisverzekering. In de voorwaarden kun je teruglezen welke (gevaarlijke) sporten verzekerd zijn. Vaak moet je – net als bij de wintersportvakantie – ook de medische kosten apart meeverzekeren. Hoewel de zorgverzekering verplicht is geneeskundige kosten te dekken, is deze vergoeding beperkt tot maximaal het Nederlands tarief. In andere landen kunnen de kosten een stuk hoger uitvallen, deze kosten zijn voor eigen rekening. Heb je geneeskundige kosten meeverzekerd? Dan is er bovendien een grote kans dat je ook je eigen risico vergoed krijgt in het buitenland. 

Waar moet je op letten?

Stel jezelf de volgende vragen voordat je een reisverzekering (met extra dekking) afsluit:

 1. Waar ga ik naartoe op vakantie?
  Controleer of het land waar je naartoe gaat wel onder het dekkingsgebied van je verzekeraar valt. De omschrijving van de Europa-dekking kan bijvoorbeeld per verzekeraar verschillen. Controleer dit goed.
 2. Wat ga ik doen op vakantie?
  Dit is van belang voor de dekking hulpverlening, geneeskundige kosten en ongevallen.
 3. Hoe lang en hoe vaak ga ik dit jaar op vakantie?
  Het antwoord helpt je te bepalen of je voor een kort- of een doorlopende reisverzekering moet kiezen.
 4. Met wie ga ik op vakantie?
  Ga je met het gezin? Controleer dan of bijvoorbeeld de kinderen – en zo ja tot welke leeftijd – zijn meeverzekerd.
 5. Welke verzekeraar heeft het beste aanbod?
  Kijk hierbij niet (alleen) naar de prijs, maar let vooral op de voorwaarden. 

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Stel dan hieronder je vraag aan een onafhankelijk financieel adviseur of ga naar je eigen adviseur.

Bron: Moneyview

Categoriën: Particulier , Verzekeren , Tips , Vakantie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading