Print

Collectieve zorgverzekering: de voordelen voor werkgevers op een rij

Collectieve zorgverzekering: de voordelen voor werkgevers op een rij

Veel werkgevers bieden een collectieve ziektekostenverzekering aan voor hun werknemers. Niet alleen werknemers profiteren van de voordelen, ook als werkgever kun je veel baat hebben bij een goede collectieve zorgverzekering op maat met zorginhoudelijke afspraken. Welke voordelen dit zijn, zetten we hier voor je op een rij.

Bespaar op de kosten

Werknemers die ziek zijn, met burn-out klachten kampen of vanwege een bedrijfsongeval een langere tijd hun werkzaamheden niet kunnen uitvoeren. Iedere werkgever krijgt er mee te maken. Vervelend, want jij draait op voor de verzuimkosten. En die kunnen oplopen tot honderden euro’s per dag. Door ervoor te zorgen dat alle werknemers goed verzekerd zijn voor de juiste zorg, weet je zeker dat ze de zorg krijgen die ze nodig hebben om zo snel mogelijk weer terug te keren op de werkvloer waardoor de kosten voor jou als werkgever beperkt blijven.

Zorg aansluitend op de werkzaamheden

Je kunt nog meer halen uit de collectieve ziektekostenverzekering als je hem specifiek laat afstemmen op je eigen bedrijf. Bijvoorbeeld door maatwerk in de aanvullende dekkingen. Wellicht zijn er zorgklachten die bij jouw werknemers sneller voorkomen dan bij anderen. Denk hierbij aan rugklachten bij een verhuisbedrijf, RSI in het callcenter of burn-out klachten bij een stressvolle kantoorbaan. Door de zorg hierop aan te passen – bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie of gratis coaching voor werknemers in branches waar het percentage burn-out klachten bovengemiddeld hoog is – weet je zeker dat jouw werknemers de juiste zorg krijgen wanneer dat nodig is. Je kunt ook afspraken maken over de toegankelijkheid van de zorg. Zo kun je je werknemers stimuleren om hulp te zoeken voordat het te laat is.

Met de verzekeraar kun je afstemmen welke zorg vergoed dient te worden voor je werknemers. Door het pakket en de informatie daarover zo passend mogelijk te maken, zorg je ervoor dat werknemers minder snel uitvallen. Gebeurt dit toch, dan zorgt passende zorg ervoor dat zij sneller terugkeren op de werkvloer.

Je kunt verzuim voor zijn

Bij de meeste verzekeraars is het ook mogelijk om afspraken te maken over preventie. Hierdoor kun je de kans op verzuim en langdurige ziekte minimaliseren. Denk hierbij aan hulp bij stoppen met roken en/of afvallen of werken aan een betere houding tijdens het werk. Werken jouw werknemers in een stressvolle omgeving? Denk dan ook aan preventieve zorg bij het voorkomen van een burn-out. Dit is immers beroepsziekte nummer 1. Door goede afspraken te maken met de verzekeraar werk je aan een duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Je kunt er als werkgever alles aan doen om ziekteverzuim te minimaliseren binnen jouw bedrijf. Zeker als je de collectieve zorgverzekering goed afstemt met een passende verzuimverzekering en goede afspraken maakt over het reïntegratieproces. Met een verzuimverzekering ben je verzekerd voor de loondoorbetalingsverplichting van je zieke werknemers. Let op: ook een verzuimverzekering is maatwerk. Overleg met je adviseur om de mogelijkheden voor jou te bespreken. Meer over omgaan met ziekteverzuim lees je hier.

Geef het goede voorbeeld

Werknemers profiteren van een collectieve ziektekostenverzekering: zij krijgen niet alleen korting op hun maandelijkse premie, maar hebben ook baat bij zorg die is aangepast op hun situatie. Zelfs wanneer de collectieve zorgverzekering niet de goedkoopste is, kunnen interessante aanvullende dekkingen en gratis toegang tot preventieve zorg werknemers over de streep halen. Het aanbieden van een collectieve ziektekostenverzekering op maat is dan ook een goede secundaire arbeidsvoorwaarde.

Categoriën: Besparen , Zakelijk , Verzekeren , Tips , Verzuim
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading