Print

De vakantieverzekering

De vakantieverzekering

De zomervakantie begint over een paar weken. De kans is groot dat je een doorlopende reisverzekering hebt: veel Nederlanders hebben deze namelijk. Maar je leven verandert voortdurend en daarom kan die doorlopende reisverzekering wel eens op de feiten achterlopen. Het is dan ook goed om vóór vertrek de verzekering nog even door te lopen.

Is je gezinssamenstelling veranderd en is iedereen binnen het gezin wel verzekerd? Valt je vakantiebestemming binnen het dekkingsgebied? Ga je een sport beoefenen zoals raften of bergbeklimmen en is die activiteit en zijn die materialen gedekt? Heb je vervangend vervoer bij autopech en zit er een nieuwe tablet of smartphone in de kofferbak? Auto- of brommerhuur in het buitenland? Vaak is een aparte verzekering nodig.

Al heb je een doorlopende reisverzekering en een zorgverzekering, dekking van geneeskundige kosten in het buitenland is niet altijd optimaal. En juist die kosten kunnen fors oplopen. Ook een standaard reisverzekering is wat dit betreft minder standaard dan je zou denken. Let daarom goed op wat er aan medische kosten nu precies gedekt is en wat niet. Zijn de buitenlandse zorgkosten hoger dan in Nederland, dan kan het zo zijn dat je het verschil bij moet leggen. En dat kan een stevige wisselkoers betekenen.

Lees meer op www.adfiz.nl/finfin/vakantie

Categoriën: Particulier , Vakantie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading