Print

“Die arbeidsongeschiktheidsverzekering dacht ik via internet wel even te regelen”

“Die arbeidsongeschiktheidsverzekering dacht ik via internet wel even te regelen”

Eindelijk durfde Evert (33) de stap te nemen om voor zichzelf te beginnen als installatie monteur. “Ik was enorm enthousiast en had binnen de kortste keren alle administratieve zaken geregeld. Ik had zelfs al enkele klanten”, vertelt Evert. “Wel besloot ik om niet te overhaast te starten en eerst eens te kijken naar de risico’s die ik als eigen ondernemer loop. En zo kwam het dat ik het verstandig vond om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.”

Evert begon zijn zoektocht achter de computer. “Ach, ik dacht dat ik zo’n verzekering wel even via internet kon afsluiten maar dat bleek in de praktijk wel anders.” Evert kwam erachter dat er enorm veel verzekeringsmaatschappijen zijn die een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanbieden. Evert: “Op een gegeven moment ben ik via vergelijkingssites gaan kijken naar het verschil tussen de verzekeringen, want ik kwam er niet meer uit. Ik keek op een gegeven moment alleen nog maar naar de prijs en zat vooral naar de goedkoopste verzekering te kijken. Dat leek mij niet de beste insteek. Via informatieve sites over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen las ik dat je heel goed de voorwaarden en premies van de verzekeringen moet vergelijken. Deze schijnen enorm van elkaar te verschillen. Ook blijkt de premie van zo’n verzekering af te hangen van het type beroep dat ik uitoefen, de eindleeftijd waarop ik mijn uitkering wil ontvangen en het eigen risico dat ik wil lopen. Toen ik besefte hoeveel keuzes ik moest maken en hoeveel verschillen er zijn, besloot ik naar een onafhankelijk adviseur te gaan.”

Evert nam contact op met Dieter (42), als financieel adviseur werkzaam in een nabij gelegen dorp. “Ik kende Evert niet, maar snapte meteen het belang van de verzekering voor deze jonge ondernemer”, geeft Dieter aan. “Evert wilde gewoon direct goed starten en als kostwinner was het inbouwen van financiële zekerheid voor hem erg belangrijk.”

Evert: “Dieter bevestigde inderdaad dat mijn eigen wensen veel invloed hebben op de hoogte van de premie, maar hij wist mij ook te vertellen dat ik zelf het verzekerde bedrag kon bepalen. En dat ik een keuze kon maken om mij te verzekeren voor beroepsongeschiktheid of passende arbeid. Kies je voor een verzekering op basis van passende arbeid, dan word je pas arbeidsongeschikt verklaard wanneer je ook geen passende arbeid meer kunt uitvoeren. Bij een dekking op basis van beroepsongeschiktheid geldt dit niet. Best belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken.”

Samen namen Dieter en Evert nog eens goed de voorwaarden door van de arbeidsongeschiktheidsverzekering die het beste aansloot bij de wensen en eisen van Evert. Dieter: “Vaak kunnen verzekeringsmaatschappijen met allerlei regeltjes op de proppen komen wanneer het om uitkeren gaat. Ik wil er wel zeker van zijn dat als het nodig is, Evert krijgt waar hij recht op heeft. En mocht een verzekeraar toch moeilijk doen over een uitkering, dan kan ik mijn toegevoegde waarde tonen. Als financieel adviseur adviseer ik namelijk niet alleen mijn klanten. Ik begeleid ze ook en zorg voor het afhandelen van de schade.”

Lees hier meer over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen >>

Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading