Print

Drie voordelen van thuiswerken uitgelicht

Geplaatst op:
Drie voordelen van thuiswerken uitgelicht

Thuiswerken heeft veel voordelen. Natuurlijk ontwijk je elke ochtend de files naar kantoor en bespaar je daardoor wekelijks zeeën van tijd, maar er zijn meer voordelen. We benoemen en drie en leggen je uit hoe je deze optimaal benut.

Voordeel 1: Verhoging van de productiviteit

Natuurlijk is dit een discutabel punt: de één is productiever wanneer hij thuiswerkt dan de ander. Maar over het algemeen ligt de productiviteit thuis een stuk hoger dan op kantoor. Want hoe vaak loop jij op kantoor naar de koffiemachine voor een kop koffie en een praatje met je collega’s? Zit je thuis naar je beeldscherm te staren omdat er niets uit je handen komt, dan kun je deze tijd beter besteden door iets nuttigs te doen en de werktijd later op de dag in te halen. Daardoor ontstaat er ook een positieve balans tussen werk en privé waardoor je leert je tijd efficiënter in te delen. Dat is mooi meegenomen, toch?

Tip: Werk je vaak vanuit huis? Creëer dan een aparte werkruimte. Heb je geen kamer meer vrij? Maak dan de eettafel leeg en zorg voor zo min mogelijk afleiding zodat je ongestoord aan de slag kunt. Zorg ook digitaal voor minimale afleiding en beperk je bezoeken aan Facebook, Twitter en andere social media. Er zijn zelfs speciale apps die je hierbij helpen.

Voordeel 2: Besparing op de kosten

Geef jij je personeel de vrijheid om zelf te bepalen of zij op kantoor verschijnen of thuis aan de slag gaan? Dan kun je de kantoorruimte hier op afstemmen. Kies bijvoorbeeld voor een kleiner kantoor en maak gebruik van flexibele werkplekken, de zogenoemde flexplekken. Dit scheelt in de kosten. Ben jij zelfstandig ondernemer en werk je altijd vanuit huis? Dan hoef je geen reiskosten en geen kosten voor de huur van een kantoorpand te betalen. Ook dat scheelt iedere maand weer veel geld.

Tip: Extra besparen? Het kan. Bespaar bijvoorbeeld op de kosten door gratis te bellen (denk aan Skype of WhatsApp) en door gebruik te maken van diverse aftrekposten. Werk jij altijd vanuit huis? Dan zijn de energiekosten, internetkosten en de kosten van een nieuwe bureaustoel of laptop in de meeste gevallen aftrekbaar. Op de site van de Belastingdienst vind je hier meer informatie over.

Voordeel 3: Minder ziekteverzuim

Uit onderzoek blijkt dat werknemers die de vrijheid krijgen (af en toe) thuis te werken zich minder vaak ziek melden. Zij zitten beter in hun vel en worden minder snel ziek. Voelen zij zich toch een keer niet lekker? Dan werken zij die dag thuis. In de eigen omgeving voelen zij zich over het algemeen meer op hun gemak wanneer zij niet fit zijn. Hierdoor kunnen ze alsnog gewoon aan het werk. Hier profiteert zowel de werkgever als de werknemer van.

Tip: Hoewel de één het heerlijk vindt om af en toe vanuit huis te werken laat de ander het liefst gewoon elke dag zijn gezicht op de werkvloer zien. Afwisseling en flexibiliteit van de werkgever zijn daarom het allerbelangrijkst.

Categoriën: Particulier , Tips , Ondernemen

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 7 okt 01:52  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 21:00  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:27  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
Bert - 16 aug 08:35  Antwoord
Ik ben het er helemaal mee eens.
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
1
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?