Print

Blog: Een budgetzorgpolis is geen vliegticket

Blog: Een budgetzorgpolis is geen vliegticket

Het is toch zo simpel allemaal! Op internet vind je alles wat je nodig hebt en je kunt het nog zelf regelen ook. Lekker goedkoop en snel. Gewoon een vergelijkingssite erbij zoeken (het liefst met de naam De goedkoopste zorgverzekering), een paar keer klikken, wat persoonlijke gegevens invoeren en klaar is Kees!

Wat kan er nou eigenlijk fout gaan? Ik doe het zelf ook met vliegvakanties. Ik vlieg met een prijsvechter van A naar B en regel al m’n zaakjes verder zelf. De vliegtickets print ik thuis zelf uit: een kind kan de was doen. Je moet natuurlijk niets extra’s willen of afwijken van de standaarden, want dan moet je flink bijbetalen. Maar goed, dat is een kwestie van vooraf goed informeren naar de mogelijkheden. Sommige dingen duren ook iets langer dan gewend, omdat de vliegmaatschappij zo min mogelijk personeel in dienst heeft. Maar dat zijn dingen die je voor lief neemt voor die prijs, niet waar?

In het geval van een budgetzorgpolis denken veel mensen vaak hetzelfde: de zorgverzekeraar moet gewoon de zorg bieden die afgesproken is, dus wat kan daar nou eigenlijk fout aan gaan? Maar juist hierbij valt of staat alles bij goed geïnformeerd zijn en blijven. Wetten hebben namelijk de neiging om te wijzigen. Wat in 2014 nog geregeld is kan in 2015 zomaar anders zijn!

Als u dit jaar naar een zorgverlener gaat die u in het verleden prima geholpen heeft, maar die nu geen contract meer heeft met uw zorgverzekeraar, dan kunt u van een koude kermis thuis komen. Tot en met 31 december 2014 moeten zorgverzekeraars minimaal 75% van de gemaakte kosten betalen. Dat betekent dat u nu bij een rekening van €1000 in uw ziekenhuis €250 uit uw eigen zak moet betalen (los van maximale dekking of eigen risico ). Vanaf 1 januari 2015 kan dat rampzalig uitpakken, want dan worden alleen de kosten vergoed gemaakt bij het ziekenhuis waar een zorgverzekeraar een prijsafspraak mee heeft. Maar ja, dan heb je wel de goedkoopste verzekering! Wel balen, heb je even niet goed opgelet en je behandeling bij het verkeerde ziekenuhis gekregen. Moet je het opeens zelf betalen. Dat wil toch niemand? Er zijn genoeg scherp geprijsde verzekeraars te vinden die deze keuzevrijheid wel bieden.

Daarom: vraag het je adviseur. Die kent de markt en addertjes onder het gras. Dat kan per saldo een hoop geld en ellende schelen. Een goede zorgverzekering: daar word je pas beter van!

Categoriën: Particulier , Verzekeren
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading