Print

Een fout in de belastingaangifte

Een fout in de belastingaangifte

Wat moet je doen als ondernemer?

Bijna vier op de tien belastingaangiftes van mkb’ers bevatten fouten volgens staatssecretaris Menno Snel van Financiën. Vaak worden fouten veroorzaakt door onwetendheid of slordigheid. Hoe kunnen ondernemers een fout in de aangifte herstellen?

Sommige ondernemers in het mkb geven het doen van de belastingaangifte uit handen, anderen besluiten er zelf voor te gaan zitten. Helaas zorgt dit in sommige gevallen voor fouten in de belastingaangifte. Uit steekproeven in de jaren 2006 tot en met 2014 blijkt volgens staatssecretaris Snel dat veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf moeite hebben met het doen van de aangifte. Ontdek je de fouten zelf, dan is er gelukkig een mogelijkheid om deze te herstellen.

Fout in de aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting

Is er nog geen definitieve aanslag opgelegd? Dan kun je een fout in de aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting zelf herstellen. Je past de eerder verstuurde aangifte aan en verstuurt deze opnieuw. Heb je al wel een definitieve aanslag ontvangen van de Belastingdienst? Dan moet je bezwaar maken. Je kunt ook schriftelijk om een navorderingsaanslag vragen als je tot de conclusie bent gekomen dat de aanslag te laag is vastgesteld.

Hier lees je wat je moet doen als je een fout hebt gemaakt in de aangifte omzetbelasting of aangifte loonheffingen.

Gevolgen foute belastingaangifte

Pas je vrijwillig en tijdig de foute aangifte aan, dan krijg je geen boete. Het komt echter ook voor dat ondernemers opzettelijk onjuist of onvolledig aangifte doen. In dit geval krijg je een vergrijpboete. Dit is een boete die kan oplopen tot 100% over de belasting die je alsnog moet betalen.

Lees ook: Welke reiskosten zijn voor ondernemers aftrekbaar?

Categoriën: Zakelijk , Belasting , Tips , Geld , Ondernemen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading