Print

Elk kwartaal BTW-aangifte? Wees tijdig en volledig!

Elk kwartaal BTW-aangifte? Wees tijdig en volledig!

Doe je elk kwartaal je btw-aangifte? Doe dit dan tijdig, want de belastingdienst is onverbiddelijk. Ook de betaling van de btw moet volgens aangifte en binnen de termijn zijn. Zo niet, dan is er sprake van een betaalverzuim. En reken niet al te veel op fiscale coulance.

De btw-aangifte moet elk kwartaal vóór de aangegeven vervaldatum bij de belastingdienst binnen zijn. Is je aangifte te laat of doe je geen aangifte, dan volgt een naheffingsaanslag. De hoogte hiervan bepaalt de fiscus en betreft een schatting van het te betalen btw-bedrag.

Op de tijdige aangifte moet ook een juiste en tijdige betaling volgen. Betaal je te laat of onvolledig? Dan geldt er de eerste keer een coulancetermijn van 7 kalenderdagen. Betaal je alsnog binnen die termijn, dan volgt enkel een verzuimmededeling. Was de vorige aangifte echter ook te laat of onvolledig, dan krijg je sowieso een betaalverzuimboete. Deze bedraagt 3% van het te laat betaalde bedrag, met een minimum van € 50 en een maximum van € 5.278. Betaal je te laat (of te weinig) en ná de coulancetermijn, dan volgt ook een betaalverzuimboete met hetzelfde minimum- en maximumbedrag. Betaal je helemaal niet (of te weinig) dan volgt een naheffingsaanslag plús de betaalverzuimboete.

Moraal van dit btw-verhaal: zorg dat je elk kwartaal op tijd aangifte doet en juist en volledig betaalt. Meer weten over belastingaangiften? Kijk bij de meest gestelde vragen
of ons belastingaangifte stappenplan of vraag je adviseur!

Categoriën: Zakelijk , Belasting , Ondernemen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading