Print

Gebruik e-step of hoverboard kan je duur komen te staan

Gebruik e-step of hoverboard kan je duur komen te staan

Elektrische voertuigen zijn bijna niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Niet alleen het aantal elektrische auto’s en fietsen op de weg neemt toe, ook kleine voertuigen zoals e-steps en hoverboards winnen aan populariteit. Heb jij ook een (klein) elektrisch voertuig aangeschaft? Controleer dan voordat je de openbare weg opgaat of dit is toegestaan én of je goed verzekerd bent. 

Hoewel het in veel landen is toegestaan om met een elektrisch skateboard, een quat of een airwheel (elektrische eenwieler) de weg op te gaan, gelden er in Nederland andere regels. Sterker nog: in Nederland riskeer je in sommige gevallen zelfs een boete wanneer je je met bepaalde elektrische voertuigen op de openbare weg bevindt. Kleine elektrische voertuigen worden in Nederland niet gekeurd door de RDW. Daarom mag je met een dergelijk voertuig wel op je eigen erf rijden, maar niet op de openbare weg.

Ongeluk

Besluit jij – of je zoon of dochter – toch een rondje te gaan rijden buiten de eigen tuin? Dan is de kans klein dat je ook daadwerkelijk een boete krijgt. Veroorzaak je echter een ongeluk, dan ben je in de meeste gevallen niet verzekerd. Mogelijk dekt je particuliere aansprakelijkheidsverzekering de schade, maar in de meeste gevallen zijn de kosten voor eigen rekening. De kosten kunnen flink oplopen. Daarom is het goed om te controleren of het is toegestaan om de weg op te gaan en of je verzekerd bent.  

Overzicht

Met sommige voertuigen mag je wel de weg op, andere zijn niet toegestaan. Kijk voor meer informatie op de website van de rijksoverheid.

Categoriën: Particulier , Verzekeren , Schade , Tips
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading