Print

Geef je pensioen op z’n minst een paar minuten

Geef je pensioen op z’n minst een paar minuten

Je hoeft echt niet continu bij je pensioen stil te staan, maar weten wat er geregeld is voor jezelf en je nabestaanden kan wel een knagend gevoel van onrust wegnemen. De Pensioen3daagse van Wijzer in Geldzaken is daarvoor een goede gelegenheid. Op 1, 2, en 3 november is er overal in het land én online van alles te doen.

Drie dagen duurt het landelijke evenement, maar ook al heb je slechts twee minuten de tijd, dan kun je al ergens aan meedoen. Ga naar deze site, vul in maximaal twee minuten je gegevens in en ontvang informatie over jouw pensioensituatie. Je krijgt ook handige tips om je verder in je pensioen te verdiepen, zoals een verwijzing naar mijnpensioenoverzicht.nl. De tips zijn voor iedereen anders. Het is bijvoorbeeld van belang of je in loondienst bent of niet, al dan niet een koophuis bezit of bijvoorbeeld een tijd in het buitenland hebt gewoond.

Niet ver weg, maar dichtbij

Pensioen klinkt vaak ver weg, maar dat is het niet. Wanneer je partner overlijdt, komt pensioen ineens heel dichtbij omdat er in veel gevallen vanaf dat moment een nabestaandenpensioen in gaat. Is dat bedrag hoog genoeg? Of is het nodig om bijvoorbeeld een aanvullende overlijdensrisicoverzekering te sluiten? Het loont de moeite om dat uit te zoeken. En ook levensgebeurtenissen zoals een ontslag, een nieuwe baan, een scheiding of juist een huwelijk hebben effect op je pensioen en dat van je partner. Lees hier meer over levensgebeurtenissen

Vragen stellen

Tijdens de Pensioen3daagse is er van alles te doen. Webinars, pensioenhelpdesks, inloopspreekuren, enzovoort. Zie hier een overzicht van alle activiteiten en grijp de gelegenheid aan om een vraag te stellen over je pensioen. Dat kun je ook op deze plek doen: je vraag wordt dan doorgestuurd naar drie financieel adviseurs bij jou in de buurt. Je krijgt meerdere antwoorden en kunt zelf kiezen of je een vervolggesprek wilt aangaan. 

Meer lezen?

Wat je moet uitzoeken over je nabestaandenpensioen
Kom in actie voor je pensioen: dit zijn de knoppen waar je aan kunt draaien!
Alvast tien procent van je pensioen? Doen?

Categoriën: Particulier , Pensioen , Tips
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading