Print

Handige tool voor ouders met kinderen (of kinderen op komst)

Handige tool voor ouders met kinderen (of kinderen op komst)

Welke financiële regelingen zijn er allemaal voor ouders met kinderen? Waar heb je recht op, waar moet je zelf achteraan? Wijzer in geldzaken heeft een handige tool ontwikkeld waarin per levensfase van je kind(eren) alles op een rijtje wordt gezet. Zo zie je niets over het hoofd.

Kinderopvangtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget, verlofregelingen, verzekeringen, studiefinanciering en ga zo maar door: bij het hebben van kinderen komen ook een hoop financiële aspecten kijken!

Handige tool

De tool Kinderen & geldzaken geeft naast een persoonlijk overzicht dat past bij jouw situatie, ook bijpassende tips voor de financiële opvoeding over bijvoorbeeld zakgeld, kleedgeld en het openen van een bankrekening. Ook laat de tool zien wat de rechten van kinderen zijn als het gaat om minimumloon of bijbaantjes.

Concrete tips

De tool geeft per leeftijdsfase concrete tips. Gaat je kleuter naar de opvang, verdiep je dan goed in de kinderopvangtoeslag en geef wijzigingen onmiddellijk door om terugbetaling te voorkomen. Heb je een ouder kind dat na de zomer naar de middelbare school gaat, dan is een eigen pinpas handig omdat contant betalen op school niet altijd mogelijk is. Als je kind twaalf wordt, gaat ook de kinderbijslag omhoog. Een kind van zestien met een eigen brommer, heeft een verzekering nodig. En een kind dat achttien wordt moet zelf een zorgverzekering afsluiten.

Inzicht en grip

Naast het recht op verschillende regelingen, is het verstandig om de kosten voor je kind(eren) goed in kaart te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitgaven voor kleding, activiteiten, opvang of ouderbijdragen voor school. Door de inkomsten en uitgaven regelmatig op een rij te zetten, houd je beter grip op je geld. Misschien is het mogelijk om te sparen voor (de studie van) je kind.

Open de tool hieronder. Het persoonlijke overzicht en de tips kunnen eenvoudig worden geprint, opgeslagen of per e-mail worden verstuurd.

Let op! Afhankelijk van de internetverbinding kan het even duren voordat de tool zichtbaar wordt. 

 

Categoriën: Particulier , Geld , Educatie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading