Print

Heeft de oorlog impact op mijn verzekeringen?

Geplaatst op:
Heeft de oorlog impact op mijn verzekeringen?

De oorlog in Oekraïne houdt iedereen dagelijks bezig. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar het conflict heeft ook impact op Nederlandse verzekeraars en hun verzekerden. Een overzicht.

Reizen

Vanzelfsprekend is de kleurcode voor Oekraïne rood: er geldt een negatief reisadvies. Ook voor aan Oekraïne en Rusland grenzende landen zijn aangescherpte reisadviezen uitgegeven. Wie toch afreist, kan zich niet beroepen op de reisverzekering als er iets gebeurt dat te maken heeft met de oorlog. Wanneer je op dit moment liever helemaal niet wil reizen, ook niet naar een ander veilig land in Europa, kun je geen beroep doen op je annuleringsverzekering. Je kunt natuurlijk wel proberen de reis om te boeken.

Auto

Reis je af naar Oekraïne om bijvoorbeeld familie op te halen, dan geldt dat schade aan je auto veroorzaakt door de oorlog niet gedekt is. Ook kan de verzekeraar onmogelijk hulp ter plaatse bieden.

Woning

Stel, je neemt vluchtelingen in huis of stelt je vakantiehuis ter beschikking. Ben je dan verzekerd voor eventuele schade? Raadpleeg daarvoor je financieel adviseur of verzekeraar. Ook kan het nodig zijn om je verhuurder of hypotheekverstrekker in te lichten wanneer je vluchtelingen onderdak biedt.

Levensverzekering

Bij levensverzekeringen is de kans aanwezig dat overlijden als gevolg van oorlogshandelingen niet verzekerd is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je in een gebied verblijft met een negatief reisadvies. Voor Nederlandse militairen die op vredes- of humanitaire missie worden uitgezonden, is een speciale regeling van kracht.

Let op!

Verschillende verzekeraars kunnen verschillende voorwaarden hanteren. Neem bij vragen altijd contact op met je financieel adviseur of verzekeraar. Lees hier de informatie van het Verbond van Verzekeraars.

Categoriën: Particulier , Verzekeren

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 17:40  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 13:16  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?