Print

Hema-reisverzekeringsavontuur

Hema-reisverzekeringsavontuur

Een opmerkelijk reisverzekeringsavontuur heeft toch nog een goed einde. Een vakantieganger met een reisverzekering bij de Hema zag in april 2016  hoe in Spanje dieven er vandoor gingen met twee van zijn rugzakken. Hij had net geparkeerd en zat 5 minuten met een kop koffie achter het raam van een benzineshop toen het gebeurde. Vanaf zijn plek hield hij zijn huurauto in de gaten, maar de diefstal kon hij niet voorkomen. De dieven sloegen een ruitje in, gristen de rugzakken van de achterbank en waren weg.

Zijn Hema-reisverzekering wilde niet uitbetalen. De verzekerde was volgens de verzekeraar niet zorgvuldig genoeg geweest. Hij had er ‘conform de voorwaarden’ niet alles aan gedaan om de diefstal te voorkomen. Zo vond de verzekeraar dat hij de diefstal eenvoudig had kunnen voorkomen door de koffie door één persoon te laten halen en de ander bij de auto te laten wachten. Het slachtoffer diende een klacht in bij Kifid, het financiële klachteninstituut. Zijn stelling: het benzinestation was verlaten en hij hield zijn huurauto in de gaten. Hoe had hij kunnen weten slachtoffer te worden van een criminele bende?

Kifid heeft bepaald dat de verzekerde geen ernstige schuld is te verwijten. Door de auto in zicht te houden, heeft hij de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. En de Hema-reisverzekering moet alsnog € 3.302 uitkeren. Enig verwijt is eventueel het feit dat de verzekerde geen goede reisverzekering had. Zeker in het buitenland wil je huren zonder kuren. Dan zou hem weliswaar niet de diefstal, maar wel de ellende daarna zijn bespaard.

Categoriën: Particulier , Verzekeren , Vakantie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading