Print

Hoe financieel vaardig ben jij?

Hoe financieel vaardig ben jij?

Een 15-jarige hypotheek kent doorgaans hogere maandlasten dan een 30-jarige hypotheek (met gelijke leensom), maar de totale rentelasten die men betaalt over de leentermijn van een 15-jarige hypotheek zijn wel lager. Is dat juist of onjuist?

Deze en 4 andere basisvragen stelden de Tilburgse hoogleraren Dirk Brounen (vastgoedeconomie) en Kees Koedijk (financieel management) aan 2000 Nederlandse 50+ huishoudens. Slechts 15% wist alle vragen goed te beantwoorden. De ondervraagde doelgroep blijkt met gemiddeld 228.000 euro weliswaar vermogend, maar financieel niet vaardig.

Volgens de hoogleraren kan dit bedreigend zijn. We moeten immers steeds meer onze eigen financiële regie voeren en oude dag organiseren. Kennis van onder meer sparen en beleggen lijkt dan ook noodzakelijk. Maar gelukkig: voor jong en oud is er de adviseur. Vraag hem bijvoorbeeld naar de beste hypotheek.

En het antwoord op de vraag? Dat was: juist!

Categoriën: Particulier , Huis kopen , Educatie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading