Print

Hoe stabiel is jouw relatie?

Hoe stabiel is jouw relatie?

Hoe stabiel is jouw relatie? Vraag het aan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en je schrikt. De kans op een echtscheiding is namelijk zo’n 40 procent: het totale echtscheidingspercentage. Het betekent dus wel dat 60 procent van de huwelijken stand houdt. En dat klinkt dan weer geruststellend.

Maar hierbij is een kanttekening te maken. Niet alle bestaande of verbroken relaties zijn immers beklonken met een bruiloft. Meerdere samenlevingsvormen zijn mogelijk. Bovendien: mannen en vrouwen trouwen tegenwoordig pas als ze al wat ouder zijn. En dan nog kan het kennelijk flink misgaan.

Feit is: relaties worden vaker en eerder dan vroeger verbroken. Van de vrouwen die zijn geboren tussen 1965 en 1970 heeft bijna een derde rond 50-jarige leeftijd een beëindigde relatie. Hun partner, met wie ze gehuwd of ongehuwd samenwoonden, dus ook. Van de vrouwen die zijn geboren tussen 1970 en 1975 is net iets minder dan een derde al op 35-jarige leeftijd ten minste eenmaal van haar partner gescheiden.

Wie een samenlevingsvorm aangaat, doet er goed aan om met deze  weinig romantische, maar onweerlegbare feiten rekening te houden. En wie een samenlevingsvorm verbreekt, staat er statistisch in elk geval niet alleen voor. Zeker niet met een financieel adviseur aan je zijde. Kijk ook eens bij https://www.adfiz.nl/finfin/scheiden

Categoriën: Particulier
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading