Print

Hoog eigen risico kan slimmere besparing zijn dan budget zorgpolis

Hoog eigen risico kan slimmere besparing zijn dan budget zorgpolis

Zorg dat je voldoende aandacht geeft aan je keuze voor een zorgverzekering.  Te snel voor de goedkoopste zorgverzekering kiezen is niet zonder risico’s. Zo lijkt een budgetpolis een aantrekkelijke mogelijkheid om te besparen op de premie van de zorgverzekering, maar aan een dergelijke verzekering kunnen grote risico's kleven. Als je wilt besparen, kun je ook naar je eigen risico kijken. Dat kan meer premievoordeel opleveren, bij een aanvaardbaar risico.

Als je met een budgetpolis naar een zorgverlener gaat die jou in het verleden prima heeft geholpen, maar die nu geen contract meer heeft met de zorgverzekeraar, dan moet je mogelijk naar een andere zorginstelling ver buiten je eigen woonplaats of er wordt slechts 65 tot 75% van de behandeling vergoed. Bij een ongeval kan dit flink in de papieren lopen.

Als je wilt besparen, kun je ook je eigen risico maximeren. Dat levert meer premievoordeel op, bij een aanvaardbaar risico. Als je kiest voor 500 euro extra eigen risico, dan kun je tot wel 300 euro premie per jaar besparen. En als je onverwacht toch veel ziektekosten maakt, ben je dan maximaal 200 euro nadeliger uit.

Bron: Telegraaf

Categoriën: Particulier , Verzekeren
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading