Print

Huizeneigenaren openen deuren tijdens Open Huizen Dag

Huizeneigenaren openen deuren tijdens Open Huizen Dag

Open Huizen Dag staat weer voor de deur. Zaterdag 5 oktober kun je tussen 11.00 en 15.00 uur bij diverse woningen die te koop staan een kijkje nemen. Vrijblijvend en zonder afspraak. Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Dan is dit je kans. Maar voordat je op pad gaat, hebben we nog wel een paar tips voor je om ervoor te zorgen dat jij deze dag genoeg tijd hebt om je droomhuis te vinden.

Tip 1: Houd rekening met je financiële mogelijkheden en bezoek alleen huizen die binnen jouw financiële plaatje passen. 

Tip 2: Neem van tevoren een kijkje op Funda om te bepalen welke woningen meedoen aan de Open Huizen Dag en bepaal welke huizen je wilt bekijken: houd hierbij rekening met je financiële middelen, maar ook met je wensen (bijv. de minimale grootte van de woning, het aantal slaapkamers, de staat van de woning en de ligging van de tuin).

Tip 3: Vier uur lang huizen kijken lijkt lang, maar dat is het niet. Houd rekening met de reistijd tussen de verschillende woningen en de tijd die je nodig hebt om de omgeving van de woning te bekijken. Bovendien ben jij vandaag niet de enige die de woning mag komen bekijken, mogelijk zijn er ook andere geïnteresseerden. Stippel van tevoren een handige route uit om geen tijd te verspillen en bezoek – indien mogelijk – alvast een keer de woning zodat je de omgeving kunt verkennen.

Tip 4: Plan een maximale tijd per bezoek in en ga direct weg als je geen goed gevoel hebt bij de woning. Je bent immers vrij om in of uit te lopen tijdens de Open Huizen Dag. Ben je over het volgende huis wel enthousiast? Dan heb je meer tijd om rustig rond te kijken en de buurt te verkennen.

Ga jij een bod doen?

Heb jij je droomhuis gevonden en wil je een bod doen? Dan breekt er pas echt een spannende tijd aan. Hoe financier je het huisWat kan en wil je maximaal lenenWelke hypotheek past bij jeWelke risico’s wil je afdekkenHier vertellen we je alles wat je moet weten als je een huis wilt kopen. Kom je er niet uit? Een financieel adviseur kan je helpen bij het uitzoeken van de hypotheek en/of bij het maken van een financieel plan.

Veel plezier én succes!

 

Categoriën: Particulier , Tips , Huis kopen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading