Print

Is een collectieve zorgverzekering altijd voordeliger?

Geplaatst op:
Is een collectieve zorgverzekering altijd voordeliger?

Heb je via je werkgever, sportclub of ledenorganisatie een aanbod gekregen voor een collectieve zorgverzekering voor 2022? En vraag je je af of dat voordelig voor je (gezin) is? Dat kan zo zijn, maar het hoeft niet altijd. Kwestie van vergelijken!

Sinds 2020 bedraagt de maximale wettelijke korting die zorgverzekeraars mogen geven op een collectieve basisverzekering vijf procent. Voorheen was dat tien procent. En naar verwachting verdwijnt de collectiviteitskorting op de basisverzekering in 2023 helemaal. Wel worden binnen een collectiviteit vaak extra dekkingen of diensten geregeld.

Situatie 2022

Voor het komende zorgjaar mag de zorgverzekeraar dus nog zowel op de basisverzekering als op de aanvullende verzekering een collectiviteitskorting verstrekken. De zorgverzekering is een dure verzekering, dus een korting is uiteraard mooi meegenomen. Maar kijk vooral wat je precies verzekert: is het niet te uitgebreid of (erger) te beperkt?


Alleen basisverzekering nodig?

Stel, je hebt in 2022 alleen een basisverzekering nodig omdat je geen gebruik maakt van zaken als fysiotherapie, brilvergoeding en homeopathie en ook geen tandartszorg verwacht. Is een basisverzekering met collectiviteitskorting dan altijd goedkoper? Dat hoeft niet, omdat er verschillende type polissen zijn in de basisverzekering. Maakt het jou niet uit welke specialist of welk ziekenhuis je vergoed krijgt? Dan is de budgetpolis van een andere aanbieder voor jou misschien goedkoper dan de collectiviteitspolis van je werkgever. Lees hier meer over de verschillen.


Ook aanvullende verzekeringen nodig?

Wil je naast de basisverzekering ook aanvullende verzekeringen afsluiten, kijk dan goed naar de inhoud van het aangeboden collectieve pakket. Past dat bij jouw zorgbehoefte? Zo ja dan kan dat een mooie korting opleveren! Ook worden in deze pakketten vaak specifieke extra’s opgenomen, bijvoorbeeld vergoedingen gericht op de werksituatie of ruimere vergoedingen voor preventie en een gezonde leefstijl. Controleer goed of de zaken die voor jou belangrijk zijn in het collectieve pakket zijn opgenomen.

Vergelijken

Kortom, ook met een collectief aanbod op zak loont het de moeite om zorgverzekeringen te vergelijken. Bedenk daarbij dat je in principe drie keuzes moet maken: welk type basisverzekering wil je (meer of minder keuzevrijheid), welke aanvullende dekkingen vind je belangrijk en met welk eigen risico voel je jezelf comfortabel. Lees hier meer.  

 

 

Categoriën: Particulier , Verzekeren , Tips

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 17:45  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 13:26  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 05:43  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 03:29  Antwoord

Visitor  Visitor
- 19 dec 03:18  Antwoord

Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?