Print

Lees en luister jezelf financieel slim deze zomer!

Lees en luister jezelf financieel slim deze zomer!

Op weg naar Zuid-Frankrijk een leerzame financiële podcast beluisteren en/of aan het zwembad een inspirerend boek lezen over slimmer ondernemen of financiële zelfredzaamheid? Finfin geeft lees- en luistertips! Pik jouw favoriet eruit en laat je inspireren.

De route naar € 100.000 per jaar

Hard werken als zzp’er maar toch een minimumloon verdienen, dat moest anders vond blogger, auteur en digital nomad Suzanne van Duijn. In 2020 verdiepte ze zich in de psychologie van geld, nam een businesscoach in de arm en interviewde meer dan twintig ervaringsdeskundigen die ruim een ton per jaar verdienen. In haar boek deelt ze hoe ze die inzichten in de praktijk bracht en haar inkomsten wist te verdrievoudigen. Belangrijkste les: om je inkomen te laten groeien, moet je eerst zelf groeien.

Podcast ‘Geldpraat’

Geldpraat is de podcastserie van budgetinstituut Nibud. In de afleveringen worden allerlei geldzaken bespreekbaar en toegankelijk gemaakt. Wat betekent werkloosheid voor je geldzaken? Hoe maak je een begroting? En hoeveel kost thuiswerken? Maar ook: toeslagen aanvragen en stopzetten, geld (be)sparen en kosten verdelen met je partner. En is een huis kopen eigenlijk beter dan een huis huren en waarom dan?

Voor hoeveel heb je het verkocht?

Wist je dat het tweedehandskledingplatform United Wardrobe is opgericht door studenten met slechts een paarduizend euro startkapitaal? Vervolgens haalden ze miljoenen aan investeringen binnen en werd hun platform door meer dan vier miljoen mensen gebruikt. In oktober 2020 werd het verkocht aan Vinted, een Litouwse online marktplaats die in meer dan tien landen actief is. Oprichter Thijs Verheul neemt je in dit boek mee in de wereld van investeringen, bedrijven bouwen en verkopen, de stress en onzekerheid en het geluk en doorzettingsvermogen van een jong team met een droom.

Podcast ‘Over geld praat je niet’

In deze podcastserie praten Aaf Brandt Corstius (bekend van haar columns in de Volkskrant) en freelance journalist Vincent Kouters over hun favoriete ruilmiddel: geld. Verdienen en uitgeven. Sparen en besparen. Welke geldgewoontes krijg je mee van je ouders? Moet je naar een mannetje? Wat is Tikkie-etiquette? Wat is FIRE, gaat iedereen aan de bitcoins, en durf je als freelancer te denken aan je pensioen? Aaf zet elke aflevering stapjes als beginnend belegger in aandelen, en Vincent doet verslag van zijn queeste om tonnair te worden, een door hem bedachte variant op miljonair.

The Female Fix

In Nederland is slechts 50 procent van de vrouwen volledig financieel onafhankelijk, in die zin dat ze voldoende financiële armslag hebben om zichzelf en eventuele kinderen te kunnen onderhouden. Tijd voor verandering, vindt auteur Marianne Bruijn, tevens marketeer bij Rabobank. Ze schreef een boek met een mix van persoonlijke ervaringen, theorie, cijfers en data, interviews, praktische tips en rekenvoorbeelden. Er is speciale aandacht voor life events als samenwonen, kinderen krijgen en scheiden. Met bijdragen van onder anderen Saskia Noort (auteur en columnist), Vivian Reijs (orthomoleculair voedingstherapeut en bestsellerauteur) en Janine Vos (CHRO Rabobank en Topvrouw van het jaar 2021).

Podcast ‘Goed met geld’

Goed met Geld staat bekend als de podcast voor millennials die meer uit hun geld willen halen. Het duo Bas en Arjan praat wekelijks over geldzaken en financiële onafhankelijkheid. Ze verdiepen zich bijvoorbeeld in redenen om juist niet te beleggen, wat je moet doen als je op je veertigste nog ‘niets’ hebt geregeld voor je financiële toekomst en hoe je slim een energiecontract verlengt. Ze mikken op generatiegenoten, maar ook de niet-millennial is als luisteraar van harte welkom.

Categoriën: Particulier , Tips , Geld , Vakantie , Ondernemen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading