Print

Loonstrookje belangrijker dan pensioen

Geplaatst op:
Loonstrookje belangrijker dan pensioen

Consumenten investeren nog altijd te weinig tijd in hun pensioen. Het gebrek aan inzicht maakt dat de oudedagsvoorziening nog onzekerder wordt dan dat het al is. Als consumenten zich niet meer verdiepen in hun eigen pensioen, riskeren zij dat ze na een leven hard werken op een houtje moeten bijten. Adfiz-bestuurslid Anne Bergsma aan het woord.

De laatste jaren is er veel aandacht voor pensioen om het toegankelijker te maken voor consumenten. Zo wordt begin november de Pensioen3daagse weer georganiseerd, met als thema: Wat moet ik doen voor mijn pensioen? Daarnaast is het pensioenregister in het leven geroepen om het pensioenbewustzijn onder consumenten te verhogen. Toch blijkt uit recent ING-onderzoek dat 48% van de Nederlanders zich niet actiever met hun eigen pensioen wil bemoeien. Sterker nog, maar 27% geeft aan dit wel te willen.

“Pensioen is uitgesteld loon”

We maken ons liever elke maand druk om ons loonstrookje, maar het netto besteedbaar inkomen na pensionering interesseert ons weinig. Vreemd als je bedenkt dat pensioen gewoon uitgesteld loon is.

Bovendien bestaat het gevaar dat de consument helemaal geen nabestaandenpensioen opbouwt. Om goede keuzes te maken, heeft de consument inzicht, overzicht én aandacht voor zijn pensioen nodig. Anders loopt het gezin het gevaar. Ga naar een pensioenadviseur. Die kan je binnen een uur exact uitleggen wat je moet doen om op het gewenste besteedbaar inkomen na pensionering uit te komen.

Wanneer de consument weet waar hij staat, moet hij zijn pensioenovereenkomst onderhouden. De overheid wijzigt regelmatig de pensioenkaders en de levenssituatie van de consument verandert ook per levensfase. Door het pensioen levend te houden, voorkomt de consument dat hij na pensionering van een karig pensioen moet rondkomen.

Categoriën: Particulier , Pensioen

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 21:03  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 20:52  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:42  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?