Print

Nieuw pensioen? Zoek de verschillen

Nieuw pensioen? Zoek de verschillen

Sinds 1 juli 2016 is er de Pensioenvergelijker. Met dit instrument van de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars kun je de verschillen zoeken tussen pensioenregelingen. Bijvoorbeeld als je van baan verandert en de bestaande en toekomstige pensioenregeling wilt vergelijken. De Pensioenvergelijker toont de pensioensoorten waarin de basispensioenregeling voorziet – en niet voorziet. Ze geeft informatie over de jaarlijkse pensioenopbouw. Ze wijst op de risico’s omtrent de pensioenuitkering. En geeft de dekkingsgraad aan plus een omschrijving van de betekenis en de gevolgen ervan.

Hier vind je de pensioenvergelijker >

De Pensioenvergelijker is niet vrijblijvend. De Wet pensioencommunicatie bepaalt namelijk dat ‘de werkgever er zorg voor draagt dat de werknemer met wie hij een pensioenovereenkomst heeft gesloten en die pensioenaanspraken verwerft, binnen drie maanden na de start van de verwerving door de pensioenuitvoerder wordt geïnformeerd’. De werkgever is dan ook verplicht de Pensioenvergelijker te verstrekken. Sinds 1 juli is dat nog digitaal, door te verwijzen naar de websites van de pensioenfondsen. Per uiterlijk 1 oktober 2016 zal ook de papieren verzending op orde moeten zijn.

Meer weten over je pensioen? Of hulp nodig bij het invullen? Ga naar www.adfiz.nl/finfin/pensioen

Categoriën: Particulier , Pensioen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading