Print

Ongeboren kind (on)verzekerd?

Ongeboren kind (on)verzekerd?

Wist je dat (aanstaande?) ouders na 24 weken zwangerschap een uitvaartplicht hebben? Dit betekent dat zij volgens de wet de uitvaart van hun ongeboren of in het kraambed gestorven kind moeten regelen. Vóór 24 weken zwangerschap geldt deze plicht niet. Ouders kunnen zelf hun eventuele afscheidsritueel bepalen.

De meeste uitvaartverzekeraars hebben de wettelijke grens van 24 weken inmiddels losgelaten. Hun uitgangspunt is dat kinderen die levenloos worden geboren altijd vallen onder de werking van de uitvaartverzekering. Dit doet meer recht doet aan de gevoelens van verlies en rouw. Ook geeft het meer rust en zekerheid.

In de praktijk blijkt de uitvaartbehoefte van de ouders samen te hangen met de duur van de zwangerschap. Daarom: heeft de zwangerschap minder dan 20 weken geduurd, dan bieden verzekeraar vaak een aangepaste vorm van vergoeding of dienstverlening, passend bij de behoefte. In de keuze hiervan zijn ze vrij. Vraag je adviseur dan ook om een vergelijkend advies.

Zie ook: https://www.adfiz.nl/finfin/kinderen-krijgen/regelen

Categoriën: Particulier
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading