Print

Open Huizen Dag: zaterdag 30 maart

Open Huizen Dag: zaterdag 30 maart

Aanstaande zaterdag is het Open Huizen Dag. Deze dag kun je tussen 11.00 en 15.00 uur bij diverse huizenverkopers terecht om een kijkje in hun woning te nemen. Vrijblijvend en zonder afspraak. Ideaal wanneer jij op zoek bent naar je droomwoning. Ga jij dit weekend op huizenzoektocht? Bereid je dan wel goed voor!

Tijdens de Open Huizen Dag kun je diverse woningen bezoeken die te koop staan. Naar schatting doet een kwart van alle te koop staande huizen mee aan de Open Huizen Dag. Genoeg te zien dus. Tijdens je bezoek krijg je een goede eerste indruk van de woning en de omgeving. Meestal zijn de huiseigenaren zelf aanwezig waardoor je hen vragen over de woning kunt stellen. Het is echter wel aan te raden om goed voorbereid op pad te gaan, zodat je deze dag geen tijd tekort komt. Volg daarom het volgende stappenplan:

  • Stap 1: Bekijk op voorhand je financiële mogelijkheden en bezoek alleen de huizen die binnen jouw financiële plaatje passen.
  • Stap 2: Bepaal hoeveel en welke huizen je wilt bekijken: houd hierbij rekening met je financiële middelen, maar ook met je wensenlijst (bijv. de minimale grootte van de woning, het aantal slaapkamers en de ligging van de tuin). Tip: op Funda kun je zien of jouw favoriete huizen meedoen aan de Open Huizen Dag.
  • Stap 3: Stippel van tevoren een handige route uit zodat je geen tijd verspild.
  • Stap 4: Plan een maximale tijd per bezoek en ga direct weg als je geen goed gevoel hebt bij de woning. Je bent immers vrij om in of uit te lopen tijdens de Open Huizen Dag. Ben je over het volgende huis wel enthousiast? Dan heb je meer tijd om rustig rond te kijken en de buurt te verkennen.

Heb jij je droomhuis gevonden?

Ben jij verkocht en wil je een bod uitbrengen op een woning? Dan breekt er pas echt een spannende tijd aan. Hoe financier je het huisWat kan en wil je maximaal lenenWelke hypotheek past bij jeWelke risico’s wil je afdekkenWat zijn de fiscale consequentiesHier vertellen we je alvast alle belangrijke zaken die je moet weten als je een huis wilt kopen. Kom je er niet uit? Een financieel adviseur kan je helpen bij het uitzoeken van de hypotheek en/of bij het maken van een financieel plan.

Alvast veel plezier en succes aanstaande zaterdag!

Categoriën: Particulier , Tips , Huis kopen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading