Print

Prinsjesdag 2018: wat betekenen de nieuwe kabinetsplannen voor jou?

Prinsjesdag 2018: wat betekenen de nieuwe kabinetsplannen voor jou?

Prinsjesdag zit er weer op en dat betekent dat de kabinetsplannen voor het nieuwe jaar bekend zijn. Eerder werd al bekend dat de meeste mensen er dankzij de aantrekkende economie op vooruitgaan. Wil je weten wat er voor jou persoonlijk verandert in 2019 en of jij geld overhoudt in het nieuwe jaar? Doe hier de check.

Voor je boodschappen betaal je volgend jaar iets meer en ook een bezoek aan de kapper wordt duurder door de stijging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. Gelukkig hebben de meeste gezinnen wel meer te besteden in 2019. Niet alleen de lonen gaan namelijk omhoog, ook de belastingmaatregelen van het kabinet zorgen ervoor dat je meer geld overhoudt in je portemonnee. Bovendien worden de algemene heffingskortingen in de komende drie jaar verhoogd met in totaal €358. Heb je kinderen? Dan profiteer je van de hogere kinderbijslag. Ook gaat de kinderopvangtoeslag omhoog. Maandelijks betaal je gemiddeld wel 10 euro meer aan de basiszorgverzekering, lagere inkomens worden hierin echter gecompenseerd met een hogere zorgtoeslag.

Check: wat betekenen de kabinetsplannen voor jouw portemonnee?

Tweeverdieners met bovenmodale inkomens profiteren het meest van de kabinetsplannen voor het nieuwe jaar. Wil je weten wat er voor jou allemaal verandert in 2019? Vul dan de tool van Wijzer in Geldzaken in: beantwoord enkele vragen over jouw persoonlijke situatie en ontdek wat de kabinetsplannen betekenen voor jouw portemonnee.

Let op: de bedragen in deze tool zijn een inschatting. Wijzigingen van de plannen of van je persoonlijke omstandigheden zorgen ervoor dat de werkelijkheid anders zal uitpakken.

Categoriën: Particulier , Belasting , Geld
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading