Print

Prinsjesdag en de zorg

Prinsjesdag en de zorg

Het is traditie: Prinsjesdag en het uitlekken van de kabinetsplannen. Met dit jaar onder meer aandacht voor de basispremie zorgverzekering. Deze gaat met zo’n 3,50 euro omhoog tot gemiddeld 103 euro per maand. De zorgverzekeraars maken trouwens pas eind oktober/begin november hun tarieven bekend. Dan weten we ook wat de precieze stijging zal zijn.

Het minimale eigen risico blijft in elk geval voor het eerst in jaren gelijk: 385 euro. Dit is het bedrag dat je ten minste zelf kwijt bent aan de zorg vóórdat de verzekering meebetaalt. Het eigen risico is te verhogen tot maximaal 885 euro.

Dit eigen risico is iets anders dan de eigen bijdrage: het deel van de medische kosten uit de basisverzekering dat je sowieso zelf moet betalen. Bijvoorbeeld voor bepaalde geneesmiddelen en tandheelkundige zorg.

Hoe verhoudt het eigen risico zich tot de eigen bijdrage? Welke verhouding is voor jou het meest geschikt? En wat speelt er allemaal nog meer bij de (keuze van een) zorgverzekering? Je leest het bij onze meestgestelde vragen.(https://www.adfiz.nl/finfin/zorgverzekering/meest-gestelde-vragen). Prinsjesdag geeft immers niet op alles een antwoord…

Categoriën: Particulier
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading