Print

Schadeloos het nieuwe jaar in

Schadeloos het nieuwe jaar in

Een rotje in de brievenbus of een duizendklapper die vlakbij je auto afgaat: helaas zijn je huis en auto niet altijd veilig voor al het vuurwerk dat rond de jaarwisseling wordt afgestoken. Hoe zorg je ervoor dat jij geen schadeclaim hoeft in te dienen in het nieuwe jaar?

Gelukkig kun je zelf enkele maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat je geen schade oploopt door het vuurwerk. We geven je vijf tips zodat ook jij schadeloos 2018 ingaat.

  1. Sluit op oudejaarsdag je brievenbus af.
  2. Parkeer je auto op een plek waar geen vuurwerk afgestoken zal worden, bijvoorbeeld in de garage.
  3. Haal spullen die makkelijk vlam kunnen vatten naar binnen of zet deze op een veilige plek (bijvoorbeeld de afvalcontainers).
  4. Heb je een rieten dak? Spuit het dak dan op 31 december een aantal keer nat met water. Het wordt dan moeilijker voor vuurpijlen om je dak in brand te zetten.
  5. Sluit alle ramen en deuren zodat vuurwerk niet binnen kan komen.

Toch schade opgelopen?

Zelfs als jij bovenstaande tips hebt opgevolgd, is het helaas nog mogelijk dat er iets misgaat. Heb jij toch schade opgelopen die ontstaan is door vuurwerk? Dan lees je hier wat je moet doen. Meer weten? Stel dan hieronder je vraag aan een onafhankelijk financieel adviseur of ga naar je eigen adviseur.

Categoriën: Particulier , Verzekeren , Tips
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading