Print

Camera gestolen: wat dekt de verzekeraar?

Camera gestolen: wat dekt de verzekeraar?

Wie een schadeverzekering wil afsluiten, doet er verstandig aan de polisvoorwaarden goed door te nemen alvorens de verzekering daadwerkelijk af te sluiten. Door je te verdiepen in de eisen van de verzekeraar, kun je voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan wanneer je geleden schade wilt claimen.

Camera’s die uit het bagagerek in de trein gestolen worden, mobiele telefoons die niet langer in de lader bij de receptie op de camping liggen en handtassen die meegenomen worden terwijl je op een terras geniet van een lekkere lunch: ook deze zomer stromen de schadeclaims bij verzekeringsmaatschappijen binnen. Natuurlijk is het vervelend als dit jou overkomt en je schade hebt geleden. Met een schadeverzekering zijn de kosten mogelijk gedekt, maar niet altijd. De verzekeringsmaatschappij keert alleen uit, wanneer je aan de eisen van de verzekeraar hebt voldaan.

Check de eisen van je verzekeraar

Verzekeraars stellen bepaalde eisen die omschreven staan in de polisvoorwaarden. Een belangrijke eis is bijvoorbeeld de mate van voorzichtigheid. De verzekeraar hoeft geen schade te vergoeden die door opzet of roekeloosheid is veroorzaakt. Heb jij de cameratas in het bagagerek staan, zonder dat je hier zicht op hebt? Dan is er een kans dat de verzekeraar niet uitkeert omdat je onvoldoende hebt gedaan om diefstal te voorkomen. Leg jij je mobiele telefoon in de lader in het toilet op de camping om vervolgens zelf een potje te gaan badmintonnen? Ook dan biedt het hebben van een schadeverzekering geen garantie.

Sluit je een verzekering af, laat je dan niet enkel leiden door de prijs maar verdiep je ook in de voorwaarden zodat je precies weet waar je voor verzekerd bent en wat de verzekeraar van jou verwacht. Heb je vragen? Je financieel adviseur helpt. Uiteraard kun je je vraag hieronder ook gratis en vrijblijvend stellen aan een financieel adviseur van Adfiz bij ‘Stel je vraag’.

Categoriën: Particulier , Verzekeren , Schade , Tips
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading