Print

Subsidieloket open voor Brede Weersverzekering

Subsidieloket open voor Brede Weersverzekering

Als landbouwer die een gewas in de open lucht verbouwt, zoals groente, bollen of fruit, kun je behoorlijk last hebben van extreme weersomstandigheden. Hagel, regen, droogte, vorst of storm kunnen je oogst verpesten en grote schade veroorzaken. Je kunt je tegen dat weersrisico verzekeren. Tot 15 juni 2023 kun je een subsidie aanvragen en maximaal 63,7 % van de premie terugkrijgen.

Een van de verzekeringen die je als landbouwer kunt afsluiten, is de zogenaamde Brede Weersverzekering. Die biedt dekking voor schade aan gewassen door extreem weer zoals hagel, vorst en storm. Er is wel een financiële drempel: het financieel verlies moet groter zijn dan 20% van de gemiddelde jaarproductie van het betreffende gewas.

Subsidie

De premie van deze verzekering is vrij van assurantiebelasting én er kan subsidie worden aangevraagd voor een deel van de premie. Dat moet je wel voor 15 juni 2023 doen. Je ontvangt dan maximaal 63,7% van de verzekeringspremie. Maximaal omdat het totale subsidiebudget van € 17.500.000 verdeeld wordt over het aantal aanvragers dat subsidie krijgt.

Meer informatie over de subsidie en hoe deze is aan te vragen, is te vinden via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier zijn ook de drie goedgekeurde verzekeraars te vinden en de voorwaarden waaraan de percelen moeten voldoen. Je verzekeringsadviseur kan je hierbij van dienst zijn.

Let op!

Ook wanneer je in 2022 een Brede Weersverzekering had lopen, moet je opnieuw een subsidie aanvragen. Dit gaat niet automatisch.

Categoriën: Zakelijk , Verzekeren , Schade
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading