Print

Variabelen in de autoverzekering

Variabelen in de autoverzekering

De markt van autoverzekeringen beweegt snel. Voortdurend zijn er tariefswijzigingen en nieuwe verzekeringsmogelijkheden. En door premieverfijningen verschillen de kosten steeds vaker. WA + Casco voor een auto jonger dan 5 jaar?  WA + Beperkt Casco bij wagens van 5 tot 10 jaar? Alleen WA bij oudere auto’s? Deze formules gelden eigenlijk allang niet meer. Want de hoogte van de dekking bepaal je zelf en in de verzekeringspremie zitten zoveel variabelen dat zelfs postcode, autokleur en rijgedrag kunnen meetellen. Straks, bij zelfrijdende auto’s, zal ook de fabrikant een belangrijke variabele zijn.

Dus hoe bepaal je welke autoverzekering je neemt? Denk eerst na over de schade die je wilt verzekeren, over de hoogte van het bedrag en of je bijvoorbeeld inzicht wilt geven in je eigen rijgedrag (in ruil voor premiekorting). Vergelijk de aanbiedingen van de verzekeraars en kijk of je kortingen kunt combineren. Zo krijg je soms korting op het tweede gezinsvoertuig en daarbij misschien nog een pakketkorting. Lease- en werkgeversverklaringen leveren mogelijk ook extra korting op. Staar je echter ook weer niet blind op de korting, maar blijf kijken naar de premie onderaan de streep. Te veel variabelen? Raadpleeg een adviseur. Of kijk eerst eens op https://www.adfiz.nl/finfin/auto/autoverzekeringen.

Categoriën: Particulier , Schade
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading