Print

Verzekeren tegen cybercrime: doen of niet?

Verzekeren tegen cybercrime: doen of niet?

Maar liefst 80% van alle bedrijven in Europa is wel eens in aanraking gekomen met cybercriminaliteit. De gevolgen zijn vaak immens. Wordt jouw bedrijf gehackt of komen de bedrijfsgegevens op straat te liggen? Dan zullen ook de kosten hoog oplopen. Over het algemeen moeten slachtoffers hier zelf voor opdraaien, tenzij je een speciale verzekering voor cybercrime afsluit. Is dat verstandig?

Bedrijven lopen een groeiend risico om online slachtoffer te worden van internetcriminelen. Cyberaanvallen vinden namelijk aan de lopende band plaats, met alle gevolgen van dien. Ook de financiële impact is vaak enorm. De vraag naar cyberpolissen neemt toe en verzekeraars spelen hier op in door speciale cyberverzekeringen aan te bieden. Deze week lanceert De Goudse Verzekeringen bijvoorbeeld een nieuwe cyberverzekering zonder polisvoorwaarden. En ook Delta Lloyd Verzekeringen is gestart met een pilot voor een cyberverzekering voor het mkb.

Schat de risico’s in

Maar wat is nou verstandig? Of het rendabel is om je bedrijf te verzekeren tegen cybercrime is afhankelijk van verschillende factoren. Stel jezelf de volgende vragen: Hoeveel risico loopt mijn bedrijf? Welke maatregelen kan ik zelf nemen om deze risico’s te beperken? Hoe hoog is de schade wanneer internetcriminelen binnen mijn organisatie toeslaan? Hoe afhankelijk ben ik van het internet en over hoeveel belangrijke gegevens en informatie beschik ik? Ben je benieuwd hoeveel risico jouw bedrijf loopt? Doe dan hier de Cyber Risico Scan.

Welke cyberverzekering moet ik kiezen?

Wat de cyberverzekering precies dekt verschilt per verzekeraar. Check daarom altijd eerst welke risico’s jij loopt en wilt verzekeren voordat je de cyberverzekering afsluit. Lees ook de voorwaarden goed door: het kan zijn dat je bijvoorbeeld alleen verzekerd bent wanneer je computer over bepaalde antivirus software beschikt of wanneer het personeel van je bedrijf voldoende op de hoogte is van de risico’s en bijgeschoold is. Over het algemeen dekt de cyberverzekering zes onderdelen: systeeminbraak, privacy, digitale aansprakelijkheid, hacking, afpersing en omzetverlies door cyberaanvallen. Een geschikte verzekering voor jouw bedrijf kan echter al snel maatwerk worden. Wil je meer weten over cybercrime en de risico’s die je loopt? Hier vind je alle informatie.

Kom je er niet uit of heb je advies nodig? Stel dan hieronder je vraag aan een onafhankelijk financieel adviseur of ga naar je eigen adviseur.

Categoriën: Zakelijk , Verzekeren
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading