Print

Wat verandert er voor jou in 2016 door nieuwe overheidsmaatregelen

Ieder jaar gaan er op 1 januari wel nieuwe regelingen in die jouw financiën raken. Zo zijn er diverse wijzigingen in de inkomstenbelasting die je geld op kunnen leveren. De kans is groot dat je er honderden euro’s per jaar op vooruit gaat, maar er zijn ook groepen mensen voor wie het voordeel maar enkele tientjes is of die in 2016 zelfs meer belasting gaan betalen. Met de online tool ‘Watbetekent dit voor mij?’ helpt Finfin van Adfiz i.s.m. Wijzer in geldzaken consumenten om het overzicht te krijgen.

Het is namelijk best ingewikkeld om te bepalen wat voor jou precies de gevolgen zijn van de belastingveranderingen. Dat komt omdat er zowel wijzigingen zijn in de schijven als in de heffingskortingen. Bovendien veranderen naast de inkomstenbelasting nog een flink aantal andere regelingen. Zo kunnen ouders profiteren van een hogere kinderbijslag, een hoger kindgebonden budget en meer kinderopvangtoeslag. Huizenkopers kunnen nog maar maximaal 102% van de waarde van hun huis lenen. De maximale duur van een WW-uitkering daalt elk kwartaal met een maand. En ouderen met een vermogen of een laag inkomen krijgen te maken met de afschaffing van de ouderentoeslag.

Persoonlijk overzicht

Met de online tool ‘Wat betekent dit voor mij?’ krijg je inzicht in de maatregelen die voor jouw persoonlijke financiële situatie van belang zijn. Bij iedere maatregel wordt inzichtelijk gemaakt (1) wat er verandert, (2) welke financiële gevolgen dit kan hebben en (3) wat je daaraan kunt doen.

Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading