Print

Wees alert tijdens de feestdagen en houd inbrekers buiten de deur

Wees alert tijdens de feestdagen en houd inbrekers buiten de deur

In het kort:

>> Meer inbraken tijdens de feestdagen
>> 5 tips om een inbraak te voorkomen

Houd inbrekers buiten de deur

Wist je dat het aantal inbraken tijdens de feestdagen bijna twee keer hoger is dan op een “normale” dag? Afgelopen Kerst kwamen er tijdens eerste en tweede Kerstdag ongeveer 250 schadeclaims per dag binnen terwijl er normaal dagelijks zo’n 125 schadeclaims binnenstromen bij verzekeraars. Vooral in de avonden is het vaak raak. Ben jij goed voorbereid om inbrekers deze Kerst buiten de deur te houden?

Terwijl jij gezellig met de familie Kerst viert bij oma wordt je eigen woning helemaal leeggehaald door inbrekers. Je moet er natuurlijk niet aan denken. Maar tijdens de feestdagen is de kans wel aanzienlijk groter dat inbrekers toeslaan. De feestdagen zijn immers hét moment voor vele Nederlanders om bij familie en vrienden op bezoek te gaan, waardoor inbrekers juist deze dagen hun slag slaan.

Wanneer moet je alert zijn?

Uit gegevens over woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat inbrekers vooral tijdens het kerstdiner toeslaan. Wees tussen 19.00 en 24.00 uur dus extra alert. Woon je in de provincie Noord-Brabant of Limburg? Daar werden in 2016 de meeste inbraken gepleegd. Vooral in Breda was het vaak raak: in Breda werd op elke duizend huishoudens vijf keer een claim ingediend bij de verzekeraar. Op de tweede plek stond Eindhoven, opgevolgd door Tilburg en Den Bosch.

5 tips op een inbraak te voorkomen

Natuurlijk kun je de waarde van je bezittingen verzekeren, maar je kunt ook zelf het één en ander doen om een inbraak bij jou thuis te voorkomen. Hierbij 5 tips om de inbrekers met een vakantiebaantje zoveel mogelijk buiten de deur te houden:

  1. Sluit ramen en deuren.
  2. Gebruik goed hang- en sluitwerk. Denk hierbij ook aan de schuur en berging! 
  3. Vraag buren een oogje in het zeil te houden.
  4. Ben je op vakantie? Zorg dan dat iemand af en toe de post weghaalt.
  5. Zet niet op Facebook, voicemail en/of Twitter dat je weg bent.

Fijne feestdagen!

Categoriën: Particulier , Schade , Tips
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading