Print

Welke zorgkosten zijn aftrekbaar?

Welke zorgkosten zijn aftrekbaar?

Heb je zorgkosten gemaakt in 2017? Dan zijn deze kosten in sommige gevallen aftrekbaar. Reken je echter niet te snel rijk, want niet alle medische kosten mag je opgeven. Er zijn namelijk enkele voorwaarden. Voorkom dat jij de fout ingaat bij het doen van de belastingaangifte. We leggen je hier uit welke zorgkosten wel en welke zorgkosten niet aftrekbaar zijn.

Maak je kosten in verband met ziekte of invaliditeit? Dan zijn deze medische kosten aftrekbaar, mits deze kosten gemaakt zijn in het jaar waarover je aangifte doet. Bovendien mag je de kosten niet vergoed hebben gekregen op andere manieren, bijvoorbeeld via je (aanvullende) zorgverzekering. Tot slot mag je ook geen zorgkosten aftrekken als die onder het verplicht en/of vrijwillig eigen risico vallen.

Bewijs zorgkosten

Heb je kosten gemaakt die aftrekbaar zijn? Bijvoorbeeld kosten voor medicijnen of voor hulpmiddelen? Of wellicht heb je medische kosten gemaakt voor iemand anders, zoals je ouders? Bewaar dan wel je bonnen of rekeningafschriften. De Belastingdienst kan je namelijk vragen om aan te tonen dat je de kosten daadwerkelijk hebt gemaakt.

Meer informatie over de aftrek van zorgkosten

Wil je meer weten over de aftrek van zorgkosten? Op de website van de Belastingdienst lees je hier meer. Heb je vragen? Stel dan hieronder je vraag aan een onafhankelijk financieel adviseur of ga naar je eigen adviseur.

Lees ook:

Veelgemaakte fout nummer 1: Verkeerde WOZ-waarde

Veelgemaakte fout nummer 2: Hypotheekrente niet altijd aftrekbaar

Veelgemaakte fout nummer 3: Reiskosten ondernemers

Categoriën: Particulier , Belasting , Tips , Geld
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading