Print

Zomervakantie zonder autopech

Geplaatst op:
Zomervakantie zonder autopech

Alarmcentrales zagen het aantal pechgevallen in het voorjaar met 13% stijgen. Met de zomervakantie voor de boeg geven we graag een aantal tips om de autorit naar je vakantiebestemming zonder pech onderweg door te komen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Voor vertrek: maak je auto zomerproof
Laat je auto voor vertrek bij de garage controleren. Zo ben je ervan verzekerd dat je auto vakantieproof is. Denk bijvoorbeeld aan:
- Het controleren van de bandenspanning, hiermee voorkom je niet alleen slijtage aan je banden, maar bespaar je direct op brandstofkosten.
- Het op peil brengen van de olie, te weinig is schadelijk voor je motor en al helemaal als je lang onderweg bent.
- Voldoende koelvloeistof. Zeker als je door bergen en heuvels gaat rijden in warme landen is dit wenselijk, je motor raakt sneller oververhit.  

Lees je in: boetes zijn te voorkomen
Houd er rekening mee dat in het buitenland andere regels gelden. Het is verstandig om je vooraf te verdiepen in de verkeersregels en voertuigeisen in Europese landen. Waar moet je op letten? En wat is verplicht om in de auto te hebben? Zie hier een overzichtje voor alle landen.

Op de inpaklijst: reservesleutel
Wees verstandig en neem ook nog wat extra spullen mee in de auto: zaklamp, gereedschap, lifehammer, zonnebril, deken, eten en drinken kunnen bij pech de uitkomst bieden. Ook handig: zorg dat je partner of medereiziger de reservesleutel van je auto bij zich heeft.

Check: nog steeds juist verzekerd?
Vaak bieden dealers bij een auto jonger dan drie jaar een mobiliteitsgarantie aan binnen Europa. Hiermee ben je dus verzekerd bij pech onderweg. Is je auto ouder, maar heb je wel een volledige casco autoverzekering, dan kan het zijn dat hier een buitenlanddekking en dus een dekking voor pechhulp bij zit. Soms geldt die dekking alleen in geval van ongevallen. Ook kan het zijn dat het ontvangen van hulp bij pech onderweg is gedekt via je lidmaatschap bij een pechhulpdienst. Mocht dit allemaal niet het geval zijn, dan kun je je auto ook nog apart verzekeren voor pechhulp, zodat je bij pech hulp onderweg, een vervangende auto of repatriëring van je auto naar Nederland ontvangt. 

Meer informatie, tips en checklisten voor vertrek vind je in ons vakantiethema >

Categoriën: Particulier , Vakantie

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 7 okt 01:50  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:14  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 20 dec 03:20  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
1
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?