Print

Zwanger op reis? Het klinkt gek, maar ben je wel verzekerd?

Zwanger op reis? Het klinkt gek, maar ben je wel verzekerd?

Reizen naar een gebied met zikavirus of malariamug? Voor de helft van alle reisverzekeringen is ook dan zwangerschap geen geldige reden tot annulering.  Dit toont onderzoek door MoneyView, het onafhankelijke onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners. Alleen bij zwangerschapscomplicaties vergoeden de verzekeraars vrijwel unaniem de annuleringskosten. Dat deze complicaties juist in een bestemmingsgebied met het zikavirus kunnen optreden, is geen argument om de annuleringsdekking vooraf te verruimen.

MoneyView keek naar de prijzen en de voorwaarden van Nederlandse reisverzekeraars. De beste prijzen voor doorlopende reisverzekeringen rekenen SNS (Doorlopende Reis Europa Plus/Wereld), Univé (Doorlopende Reisverzekering) en Zelf (Doorlopende Reis Europa Plus/Wereld). De beste voorwaarden bij doorlopende reisverzekeringen krijgt u bij ABN AMRO (Doorlopende Reisverzekering), Allianz Global Assistance (Doorlopende Reis Premium) en Europeesche (Doorlopende Reis Optimaal). Ook bij de kortlopende reisverzekeringen scoren Univé (Kortlopende Reisverzekering) en Zelf (Kortlopende Reisverzekering) goed qua prijs. ANWB (Kortlopende Reis Compleet) en Unigarant (Kortlopende Reis Uitgebreid) kennen op dat gebied weer de beste voorwaarden. In geen geval kan het kwaad om de kleine lettertjes bij de annuleringsvoorwaarden te lezen: niet elke reisverzekering is naar verwachting.

Lees meer over reis en verzekering op https://www.adfiz.nl/finfin/vakantie

Categoriën: Particulier , Vakantie
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading