Print

ZZP’ers moeten goed nadenken over arbeidsongeschiktheid

Onverzekerde ondernemers die arbeidsongeschikt raken, worden een steeds groter probleem. Driekwart van de zelfstandig ondernemers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering vanwege de hoge kosten. Van deze groep komt circa één op de tien echter zonder inkomen te zitten door lichamelijke of geestelijke ongemakken.

"Dat leidt tot schrijnende gevallen waarbij hele gezinnen ontwricht raken. Ook moeten ondernemers eerst hun vermogen opmaken voordat zij een beroep op de bijstand kunnen doen", waarschuwt vicevoorzitter Roger van der Linden van Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs.

Van der Linden drukt mensen die zzp'er willen worden, op het hart om er beter over na te denken. "Als je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt betalen, moet je niet gaan ondernemen. Zoek dan liever langer door naar werk in loondienst."

Hij adviseert tevens te kijken naar alternatieven. Denk aan vangnetverzekeringen voor moeilijk verzekerbare ondernemers of polissen voor starters via het UWV. Broodfondsen zijn geen oplossing, vindt Van der Linden: "Die keren maximaal twee jaar uit."

Meer informatie over omgaan met arbeidsongeschiktheid vind je in het AOV-thema.

Bron: Telegraaf

Categoriën: Zakelijk
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading