Vakantie

Wat moet ik regelen?

Dubbel verzekerd voor rechtsbijstand

Juridische hulp op vakantie valt vaak onder je rechtsbijstandverzekering

 Print

Reisrechtsbijstand wordt vaak afgesloten voor het geval juridische hulp in het buitenland nodig is. Maar deze hulp wordt vaak al vergoed via de bestaande rechtsbijstandverzekering. Ook kan het zijn dat deze, bijvoorbeeld na pech onderweg, valt onder de dekking van je autoverzekering.

Rechtsbijstand nodig op reis en dubbel verzekerd?

Heb je tijdens je vakantie behoefte aan juridische bijstand, meld je dan bij een van je verzekeraars. Degene bij wie jij je als eerste meldt, is automatisch je aanspreekpunt voor het afhandelen van je claim. Je bent wel verplicht om te melden dat je voor dezelfde schade ook nog verzekerd bent bij een andere verzekeraar. Je aanspreekpunt onderneemt de nodige acties om de hulpverlening in gang te zetten en regelt de schadeafhandeling. Achteraf maken de verzekeraars onderling afspraken over de schadeafhandeling.

Hoe kom je erachter of je dubbel bent verzekerd?

Controleer de polisvoorwaarden van je verschillende verzekeringen om te voorkomen dat je teveel of te weinig verzekerd bent. Als je hierover twijfelt of een vraag hebt, is het altijd mogelijk om een onafhankelijke adviseur om raad te vragen. Zij weten vaak al snel of en hoe je voor juridische hulp in het buitenland bent verzekerd. Ook kunnen ze je bij het dubbel verzekerd zijn adviseren over het samenvoegen van verzekeringen of dekkingen voor je uitsluiten.

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

Laat je niet verrassen:

  • Ziekte of ongelukken
  • Gestolen spullen
  • Noodgedwongen annuleren
  • Autopech

Deel deze
pagina