Wintersport

Zorgeloos genieten!

“Na het ski-ongeluk wilden we gewoon naar huis"

Vanuit Nederland wist de adviseur de medisch specialist te overtuigen

 Print

De vakantie begon goed

Marjan (64) en Kees (66) gingen al jaren op skivakantie. Vroeger met de kinderen en zelfs de kleinkinderen zijn al eens mee geweest. “Het is zo heerlijk om met je hele familie samen te kunnen skiën”, glundert Marjan. Maar net in dat ene jaar konden hun kinderen niet mee en gingen Marjan en Kees voor het eerst weer alleen. Marjan: “En dat is achteraf maar goed ook. Ik had er niet aan moeten denken dat mijn kleinkinderen betrokken waren geweest bij mijn skiongeluk en vooral bij het gedoe dat het allemaal teweeg bracht.”

Het ski-ongeluk op de berg

Het was een prachtige dag om te skiën. De zon stond strak aan een blauwe hemel, de sneeuw was in een perfecte conditie en het was nog best rustig op de piste. Marjan en Kees hadden net besloten om na de volgende afdaling wat te gaan eten, toen Marjan ineens uit balans raakte. Kees: “Marjan skiede voor me en ineens begon ze te wankelen. Ik zie haar nog onderuit gaan. Een lelijke val.” Marjan had zelf direct door dat het niet goed ging en Kees wist snel hulp te regelen.

“We dachten dat we gewoon goed verzekerd waren”

“Mijn been was op twee plaatsen gebroken”, vertelt Marjan met een verwrongen gezicht. “Het was echt heel pijnlijk en ik heb aardig geschreeuwd. Naast de pijnlijke breuk voelde ik me ook helemaal niet goed in orde.”

“En toen begon de ellende”, vult Kees haar aan. “We hadden al jaren een doorlopende reisverzekering bij een verzekeraar waar we meer verzekeringen in een pakket hadden onder gebracht. We keken er eigenlijk niet echt naar om, dachten dat we gewoon goed verzekerd waren. Maar wat bleek toen ik contact met ze opnam: na overleg met de Franse specialist had onze verzekeraar besloten dat Marjan wel met de auto naar huis kon.”

Marjan wilde dat absoluut niet. Ze voelde zich niet lekker, was angstig en vond het vreselijk dat ze zo ver van haar kinderen weg was. Ze wilde zo snel mogelijk met het vliegtuig naar Nederland.

Het ski-ongeluk en de nasleep

Kees: “Marjan lag die avond al vroeg en zeer verdrietig op bed. Ik zat beneden in het restaurant in zak en as en wist niet meer wat ik moest doen. Een Nederlands stel hoorde mijn verhaal aan en aarzelde geen moment. Een vriend van hen, Bart (56), was financieel adviseur en ze waren ervan overtuigd dat hij wel iets voor mij kon betekenen.”

Een kwartier later bespraken Kees en Bart het ski-ongeluk en wat er was gebeurd en Bart kwam direct in actie. “De volgende morgen belde hij mij al terug”, vertelt Kees vol ongeloof. “Bart had de medisch specialist van onze verzekeraar ervan weten te overtuigen dat het voor Marjan beter zou zijn om per direct met het vliegtuig terug naar Nederland te gaan. Dit had hij vastgesteld op grond van haar ongerustheid, het niet lekker in orde zijn en de angst die ze had om dood te gaan in een vreemd land zonder haar kinderen. Het verzoek werd ingewilligd en Marjan kon diezelfde dag nog terug vliegen naar Nederland.”

Alle verzekeringen goed geregeld

Terug in Nederland brachten Kees en Marjan al hun verzekeringen direct onder bij Bart. Marjan: “Bart snapte gewoon in wat voor een benarde situatie wij zaten. Hij kende ons niet eens, maar vertrouwde ons en hielp ons uit de brand.” Kees knikt en glimlacht: “En dat vertrouwde gevoel is wederzijds, want binnenkort gaan we weer met de hele familie op skivakantie, met een goed geregelde verzekering via Bart. Een heerlijk vooruitzicht.”

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

EHBO

Wat doe jij als je een ski-ongeluk krijgt?

Deel deze
pagina