Lees hier ons meest recente nieuws

Adfiz nieuws

Waterstof is een nieuwe technologie die vergaande mogelijkheden biedt om te verduurzamen. Waterstof wordt gebruikt als brandstof, maar ook voor opslag en transport van energie. Met de toename van diverse toepassingen van waterstof is het van belang om te kijken naar de nieuwe risico’s verbonden met de toepassing ervan en hoe daar mee om te gaan.
15 augustus 2022
Morgen praat collega Ludger de Bruijn jullie bij over de actuele status van de SFDR in combinatie met duurzaam beleggen. Ludger neemt je ook mee in alle geüpdatete informatie die te vinden is in ons kennisportaal SFDR.
15 augustus 2022
Het Zakelijk Platform, dat plaats vindt op woensdagmiddag 21 september, staat in het teken van duurzaamheid en verzekerbaarheid. Zoals je van ons gewend bent zullen we dit thema plenair en in diverse expertsessies van alle kanten belichten. Heb jij je al aangemeld?
11 augustus 2022
De zomervakantie periode loopt voor een aantal onder ons ten einde. Misschien heb je in de afgelopen tijd ook stil gestaan bij zaken die je zijn opgevallen, zoals mooie verbeterinitiatieven of projecten die je bent tegengekomen bij aanbieders. Die ontvangen wij graag.
11 augustus 2022
De Telegraaf berichtte vanmorgen over hypotheekverstrekkers die (tijdelijk) geen maatwerkoffertes meer verstrekken. Dit in reactie op een brief van de AFM waarin de toezichthouder de acceptatiecriteria van een vijftal hypotheekaanbieders heeft beoordeeld.
10 augustus 2022
Over een week, op dinsdag 16 augustus om 11.30 uur, staat de volgende online Adfiz Zomersessie op de planning. Deze keer over de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en duurzaam beleggen. In een half uurtje word je bijgepraat over de actuele status en word je meegenomen in de beschikbare informatie die te vinden is in ons kennisportaal SFDR.
9 augustus 2022
Als gevolg van de langdurige droogte kampt Nederland met een tekort aan water. Begin augustus kondigde de overheid een situatie van ‘feitelijk watertekort’ af en sinds vandaag geldt zelfs een beregeningsverbod in het westen van Noord-Brabant. Hoewel er kraanwater genoeg is, worden mensen opgeroepen om bewust om te gaan met hun waterverbruik. Een goed moment om droogte én andere klimaatrisico's ond ...
9 augustus 2022
Eerder informeerden we je al over de stand van zaken rondom de verplichte UBO-registratie, de achterstanden bij de Kamer van Koophandel en de mogelijkheid om tot 1 september 2022 te volstaan met het insturen van de bevestiging van de KvK dat opgave is gedaan. Het ministerie van Financiën heeft onlangs laten weten dat deze laatste datum wordt opgerekt tot 1 januari 2023.
8 augustus 2022
Enkele weken geleden is de gedrukte versie van Advies in Cijfers 2022-2023 bij je bezorgd. In deze handzame uitgave laten we zien wat de omvang, het belang en de impact van onafhankelijk financieel advies in Nederland is. Wil je extra exemplaren ontvangen? Laat het ons weten via info@adfiz.nl.
8 augustus 2022
Klimaatverandering en verduurzaming; het houdt de maatschappij erg bezig. Mensen krijgen door een toename van weersextremen steeds meer te maken met klimaatschade, maar ook met de energietransitie, die veel klanten al dan niet gedwongen door maken. Tijdens de expertsessie Zakelijke schadeverzekeringen en duurzaamheid vertelt a.s.r. hoe je in kunt spelen op de veranderende verzekeringsbehoeften van ...
4 augustus 2022