Lees hier ons meest recente nieuws

Adfiz nieuws

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) rapporteert periodiek over de stand van zaken met betrekking tot sociaal-medisch beoordelen. In deze voortgangsbrief wordt ondermeer beschreven wat de stand van zaken is met betrekking tot de WIA-beoordelingen.
22 mei 2024
House of Risks (Barbon) uit Amsterdam heeft een aanvraag voor het lidmaatschap ingediend. Als er geen bezwaar uit de ledenkring komt wordt dit kantoor binnenkort definitief als lid ingeschreven.
22 mei 2024
De PensioenWegwijzer is de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan initiatieven die mensen helpen om inzicht te krijgen in hun pensioen en hen aanzet tot actie wanneer dat nodig is. Organisaties kunnen een initiatief inzenden dat mensen stimuleert om beter na te denken over hun financiële toekomst.
21 mei 2024
Naar aanleiding van vragen die de AFM heeft gehad over de regelgeving inzake actieve transparantie heeft de toezichthouder een document gepubliceerd waarin duiding wordt gegeven hoe daar in de praktijk mee om te gaan.
21 mei 2024
De Adfiz roadshows over provisietransparantie zijn drukbezocht. Ruim 600 adviseurs bezochten de informatiebijeenkomsten, en die hadden niet alleen veel vragen, maar gaven ook een goed beeld van de grote variatie in ideeën en zienswijzen hoe verschillende advieskantoren de transparantie-eisen in hun onderneming gaan implementeren. De vrijheid om transparantie optimaal in te kunnen passen in je best ...
16 mei 2024
Gisteren heeft de VNAB de halvefinalisten bekend gemaakt van de Young Talent Award. Onder deze tien jonge talenten zijn er vier werkzaam bij een Adfiz-lid.
16 mei 2024
Vorige maand was Jong Management op bezoek bij het Huis van Europa in Den Haag. In het Huis van Europa (aan de Hofvijver en daarmee in het politieke hart van Den Haag) zit de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland. De vertegenwoordiging zorgt voor informatieverstrekking over Europa en de medewerkers op de vertegenwoordiging onderhouden contact met de regering, relevante Nederlan ...
15 mei 2024
Op 13 juni vieren we 115 jaar samenwerking. Samen met jou willen we dan stilstaan bij de kracht die uitgaat van eenheid en verscheidenheid. En de bijdrage die we leveren aan de wereld om ons heen. Vier jij met ons mee?
15 mei 2024
Eerder informeerden we je dat we in ons kennisportaal Pensioenstelsel per verzekeraar een handig document hebben geplaatst waarin staat hoe de betreffende maatschappij met specifieke punten in het aanpassingstraject omgaat en wat de uiteenlopende mogelijkheden zijn. Dit overzicht is nu uitgebreid met het beleid van Centraal Beheer PPI toegevoegd.
14 mei 2024
Op 4 juni organiseren wij van 12:00 tot 13:00 uur het webinar ‘Winnen met je Bedrijf Zonder Jezelf te Verliezen’. In dit webinar duikt Janine Oskam diep in de kern en de oorzaak van de uitdagingen waar je als tussenpersoon dagelijks mee geconfronteerd wordt. Met ruim 25 jaar ervaring in de assurantie- en hypotheekbranche begrijpt Janine als geen ander met welke uitdagingen en valkuilen je te maken ...
14 mei 2024