Lees hier ons meest recente nieuws

Adfiz nieuws

Omdat de pensioentransitie een majeure operatie is, heeft de Eerste Kamer verzocht om een regeringscommissaris hiervoor aan te stellen. Per 1 januari 2024 wordt Prof. dr. Fieke van der Lecq aangesteld als regeringscommissaris voor de pensioentransitie. Het is de verantwoordelijkheid van de minister van SZW om de transitie nauwlettend in de gaten te houden en tijdig bij te sturen indien dit nodig i ...
5 december 2023
Iedere maand zijn er bijzondere, belangrijke of feestelijke gebeurtenissen binnen Adfiz. Bijvoorbeeld een lustrumjaar lidmaatschap of bedrijf, fusies en overnames en toetreding van nieuwe leden. Deze maand feliciteren we onderstaande kantoren met hun lustrumjaar lidmaatschap of jubileum oprichting.
5 december 2023
Terugkijkend op 2023 valt op dat de wereld een hoop ellende te verstouwen heeft gehad. De oorlog in Oekraïne die maar blijft aanhouden, de vreselijke aanslagen in Israël die ons hebben doen opschrikken, de gevolgen daarvan voor de mensen in Gaza en, dichter bij huis, de woon-, zorg-, stikstof- en andere vraagstukken die we crises noemen en die de gemoederen bezighouden. En dat alles ‘in het Chines ...
4 december 2023
NN heeft dit jaar op de zakelijke brandverzekeringen extra clausules geplaatst met preventie-eisen over opslag en het laden van lithium accu’s. De aanleiding voor de preventie-eisen is de grote kans op brand bij opslag en opladen van deze accu’s. De nieuwe clausules zijn van toepassing op nieuwe én bestaande polissen en gelden voor een groot aantal zakelijke sectoren, waaronder horeca, fietswinkel ...
30 november 2023
Afgelopen dinsdag was Adfiz de hele dag aanwezig op de AMdag en in gesprek met leden, stakeholders en prospects. Voor het rondetafelgesprek over de nieuwe transparantieregels ging Enno onder leiding van AM hoofdredacteur Bart van der Laak in gesprek met Jurjen Oosterbaan en met Ewald Bary. Tijdens het drukbezochte gesprek werd ook kort vooruitgeblikt naar de hulp die Adfiz gaat bieden bij de imple ...
30 november 2023
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de VWS-Verzekerdenmonitor 2023 gepubliceerd. Deze jaarlijkse uitgave van VWS bevat veel informatie over verschillende onderwerpen die interessant kunnen zijn voor financieel adviseurs die zich bezig houden met zorgverzekeringen.
29 november 2023
Op de 2e donderdag van januari openen we traditiegetrouw het verzekeringsbranchejaar met de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst. Op donderdag 11 januari 2024 is het weer zover, de jaarlijkse bijeenkomst waar leden en stakeholders binnen de financiële dienstverlening elkaar ontmoeten!
29 november 2023
We hebben vandaag - tijdens de AM:dag - een vaste ontmoetingsplek in het AM Insights Café en zijn daar de hele dag aanwezig als vaste 'stamgast'. Ben je ook op de AM:dag, loop dan even langs voor een kopje koffie, om vragen te stellen aan één van onze (beleids)medewerkers of gewoon om even bij te praten.
28 november 2023
Masters in Advies uit Rijswijk heeft een aanvraag voor het lidmaatschap ingediend. Als er geen bezwaar uit de ledenkring komt, wordt dit kantoor binnenkort definitief als lid ingeschreven.
28 november 2023
Eerder schreven we al over een initiatief met adviesvouchers voor zzp'ers in de culturele en creatieve sector. Inmiddels is bekend dat al ruim 30 zzp'ers uit deze sectoren een voucher hebben aangevraagd en gekregen die recht geeft op een vergoeding van 75% van de kosten voor een onafhankelijk pensioenadvies.
27 november 2023